Иван Христов: Моят септемврийски късмет

Читателите ни пишат

ИСТОРИЯТА Е КРАТКА. Здрав и читав съм. Но внезапно на 1 септември 2009 г. получих стомашна криза. Неописуеми болки в коремната област и кръста. С придружител моята съпруга се озовах при моя личен лекар д-р Николова. Тя отсече – трябва да направим рентгенова снимка. Аз отказах и тя поиска консултация от д-р Петьо Маринов, началника на отделение „Хирургия”. И на него отказах да си направя рентгенова снимка. С неописуеми болки прекарах две денонощия и се предадох. Д-р Маринов ме прие в стационара и постави диагнозата. Лечението протече успешно.

УВАЖАЕМИ Г-Н ПАЦИЕНТ, приемат ли те в хирургичния блок на МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц” – Троян, това означава, че имаш късмет, т.е. за твоето здраве ще се грижат ЧЕТИРИМАТА ГОЛЕМИ. Разбирай четиримата големи хирурзи от отделението: д-р Маринов, символизиращ увереност, д-р Станчев – респект и уважение, д-р Ковачев – готовност, и д-р Петков – съпричастност. С други думи, уцелил си шестица от здравното тото, едно 90% оставаш извън рая/ада и почти се изключва вероятността да облечеш дървения балтон. Ние, троянците, трябва да се гордеем, че имаме тези лекари.

УВАЖАЕМИ ПАЦИЕНТИ, позволете ми от ваше и мое име да изкажа най-сърдечни благодарности и дълбок поклон на д-р Маринов. Един човек с пословична скромност, с усмивката на Мона Лиза, с телосложението на царски офицер и отлична лекарска подготовка. Поклон и благодарности към д-р Станчев – потомствен хирург и голям професионалист лечител; съученик на моя син арх. Христо Христов, починал само на 50 години. Изказвам сърдечна благодарност и на хирурзите д-р Ковачев и д-р Петков, които са част от големия екип. Хвала на тези сравнително млади мъже, хирурзи на европейско ниво, готови по всяко време да помагат компетентно на хората с болежки.

ОТНОСНО СЕСТРИНСКИЯ СЪСТАВ: млади и хубави, излитат като реактиви от стаята си в изпълнение на предписаното от лекарите лечение. Манипулациите извършват с професионално майсторство и акуратност. Хвала и поклон. И за помощния персонал санитарки ще кажа хубави думи – с голямо старание изпълняват задълженията си, поздравления. С други думи, целият екип на хирургическия блок в МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц” работи в пълен синхрон, като един добре смазан механизъм. Това е тайната на техния успех – умеят да лекуват болните хора.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЩЕ КАЖА: ПОКЛОН И БЛАГОДАРНОСТ, БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, И БОГ ДА ВИ ПАЗИ!

7 септември 2009 г., Троян

Иван Христов, заслужил деятел на физкултурата и треньор по баскетбол

П.П. Статията написах по време на 5-дневния си престой в хирургическия стационар.

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |