Футбол: Помирението е факт!

* „Чавдар 2006” (Троян) и „Балкан” (Орешак) не са врагове, гонят обща цел – изграждане на силен мъжки отбор и място в националната В-група * Инцидентът от миналия понеделник - преодолян * Николай Стойчев заминава за Испания, поканен е за треньор на ФК „Сон Кладера” (Палма де Майорка) * Иван Найденов ще съвместява президентските функции на двата тима

ПО НЕОБИЧАЕН НАЧИН ЗАВЪРШИ срещата от Областна група Ловеч на аматьорската футболна лига между отборите на „Чавдар 2006” (Троян) и „Балкан” (Орешак), играла се на троянския стадион миналия понеделник, 31 август – президентът на орешачани, известният троянски бизнесмен Иван Найденов (собственикът на хипермаркет „Евани”), извади своя тим от игра и срещата бе прекратена при резултат 1:1. Преди това пък на терена нещата се изостриха до крайност и не бе изключено да се стигне до грозни сблъсъци.

ТОЗИ ФУТБОЛЕН ИНЦИДЕНТ и последвалият развой на събитията между двата тима, които с право могат да се смятат за двете страни на едно цяло (в тях играят само местни момчета, основно от Троян, познават се добре, често тренират заедно), бе причината двамата президенти – Николай Стойчев на „Чавдар 2006” (Троян) и Иван Найденов на „Балкан” (Орешак) – да ни потърсят и да дадат своите разяснения. А както се оказа, да съобщят и една „гореща” футболна новина; всъщност – две новини.

ПЪРВАТА НОВИНА – че Николай Стойчев, който доста години бе състезател, а после и играещ треньор на испанския четвъртодивизионен ФК „Сон Кладера” (Палма де Майорка), е получил покана от президента на испанците и тази седмица се връща като наставник на испанския тим. Втората – че г-н Стойчев делегира правомощията си, с пълномощно за една година, на своя „противник” Иван Найденов, който ще съвместява президентските функции на „Чавдар 2006” (Троян) и на „Балкан” (Орешак).

„С ИВАН СМЕ ПРИЯТЕЛИ, играли сме заедно и това, което се случи в понеделник, не е нормално. Затова дължим извинение на футболните хора в нашия край”, заяви Николай Стойчев, на чийто ентусиазъм и лични средства се дължи оцеляването на троянския мъжки футбол в последните две-три години. Г-н Стойчев бе категоричен, че двата отбора - „Чавдар 2006” и „Балкан”, не могат да се разглеждат поотделно и имат една обща цел. Тя е изграждането на представителен мъжки тим, който да заиграе успешно в националната В-група и в който ще намерят място най-добре представилите се през сезона играчи и от двата тима, троянския и орешашкия. В момента в двата отбора са картотекирани общо 45 играчи.

ИВАН НАЙДЕНОВ СЕ СОЛИДАРИЗИРА с казаното. „Искам да е ясно на всички – ние с Николай се захванахме с тази дейност не за да търсим изгода или нещо такова, а за да помагаме на футбола. Защото много обичаме тази велика игра и ни е яд, че в нашия край толкова години не може да се създаде сериозен отбор – въпреки че има добри момчета, които могат да направят много”, бе неговият коментар. Той изцяло застана зад идеята на колегата си за догодина да се изгради едно ядро от двата сегашни тима, което да е в основата на един представителен троянски мъжки тим. „Затова се ангажирам през тази една година да помагам финансово и на двата отбора – „Чавдар 2006” (Троян) и „Балкан” (Орешак)”, декларира г-н Найденов; допълвайки, че ще разчита и на съмишленици, сред които открои имената на бизнесмените Милко Вачев, Иван Чакъров, Веско Добрев, Иво Колев, както и на кмета на Орешак Христо Терзиев. Той подчерта и друго – че тези намерения не са зад гърба на Общината и на провелата се „помирителна” среща след мача в понеделник е присъствал и Кольо Стоименов, отговорникът за спорта в общинската администрация.

ПОПИТАХМЕ ДВАМАТА ФУТБОЛНИ ПРЕЗИДЕНТИ възможно ли е да се получи разнобой между тях и Общината, която също афишира амбиции за възраждане на троянския футбол и за изграждане на качествен мъжки тим, който да заиграе през следващия сезон във В-група, декларира и готовност за известна финансова подкрепа. Отговорът бе категоричен – вървим в една посока и ще си партнираме, защото целта ни е обща. Г-н Стойчев обаче подчерта, че финансовият ангажимент на Общината би могъл да е по-сериозен от заявените сега 7 хил. лв., даден бе пример с малки общини, които инвестират много повече средства във футбола и имат свои отбори във В-група – Никопол, Дряново, Гара Левски…Г-н Найденов направи и нужното уточнение – той и Николай Стойчев са осигурили финансово мъжките отбори на „Чавдар 2006” (Троян) и „Балкан” (Орешак) за този сезон в Областната група; подкрепата от Общината ще е необходима за евентуалното включване догодина във В-група, както и за детско-юношеските формации.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |