Открихме сезона с домакинска загуба

* „Чавдар” загуби от „Берое” с 60:94, нашите рухнаха през второто полувреме * Георги Младенов хока съдиите, троянската публика го освирка

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

МИНАЛАТА СЪБОТА (22 октомври) спортната ни зала „Чавдар” беше отново препълнена - за старта на новия шампионат в баскетболната „А” група, който бе даден в Троян с мача „Чавдар” – „Берое” (Стара Загора).

ДЕБЮТ КАТО НАСТАВНИК на троянския тим направи треньорът Димитър Титов, а на треньорската скамейка на старозагорци бе легендата на българския баскетбол Георги Младенов (който, сякаш за да подчертае максимата, че рядко големите играчи стават и големи треньори, след „Лукойл – Академик” и „Балкан” бе акостирал на кормилото на втородивизионния „Берое”). Преди срещата Титов каза пред Т21, че е наясно със силата на противника, но винаги се стреми към победата и вярва, че можем да я постигнем. Младенов пък направи уговорката, че ще говори след мача.

СРЕЩАТА ТРЪГНА ЗАВЪРЗАНО и през първите две части не можа да проличи очакваното явно превъзходство от страна на гостите. Напротив - добрата игра на цялата ни стартова петица затрудни противника, изнерви треньора на гостите и той се превърна в антигерой с непрекъснатите си подвиквания и апострофи към съдиите и секретарския апарат, обирайки дюдюканията на публиката.

В ПЪРВИТЕ ДВЕ ЧАСТИ играта бе доста равностойни, като резултатът вървеше от 2 до 7 точки преднина за старозагорци. Полувремето завърши 38:45 за тях. През второто полувреме класата на противника си каза думата и пролича слабата физическа подготовка на нашите, като резултатът в полза на „Берое” почна да нараства, за да стигне в края на мача до внушителните 34 точки (60:94). В последните две четвъртини от двубоя нашите успяха да вкарат само 22 точки срещу 49 на противника; особено безпомощни се оказахме срещу старомодната зонова защита на гостите.

КОМЕНТАРЪТ МИ в заключение е - треньорският дует Димитър Титов и Павел Игнатовски (образовани кадри, завършили НСА) е единственият правилен ход на ръководството на „Чавдар”. Друг е въпросът, че и на двамата им липсва опит в работата с мъжки представителен отбор, което подчертах и в предишни материали. Но не бива да им се подрязват крилете след първия загубен мач, напротив - необходимо е да ги насърчаваме, защото вече се вижда постигнатото в краткотрайната им работа с отбора. Още повече, че нашите са единственият аматьорски състав в „А” РБГ и не е оправдано да се търсят външни треньори.

НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ В ОТБОРА имат потенциал, а завърналия се след едногодишно отсъствие Цветелин Младенов показва, че отново ще е моторът на отбора. Прогнозирам, че за разлика от предишните две години този път ахилесовата ни пета ще бъде централният нападател. Краси Коев ще навлезе във форма, убеден съм, и ще прави добри мачове, но той работи на смени и не може да издържа на терена по цял мач, Манца – също. Така или иначе вярвам, че „Чавдар” ще победи във следващия си домакински мач срещу „Академик” (Благоевград) и ще зарадва многобройните си фенове (за жалост тази оптимистична прогноза не се оказа вярна и нашите загубиха и втория си домакински мач с 74:90 - бел. Т21).

КАКТО МИ ОБЕЩА, Георги Младенов позира за снимка и каза няколко думи за читателите на Т21 – основно хвалебствия към своя отбор. Димитър Титов пък изрази съжаление, че отборът ни толкова рано е рухнал физически и призна превъзходството на противника.

Стефан Генков, треньор по баскетбол
Начало

Още по темата:

22 коментара:

Анонимен каза...

Ако не беше партия ГЕРБ и Минко Акимов, кога щяхте да имате баскетбол в Троян,а?

Анонимен каза...

Айде стига бе! Единственото нещо ако го нямаше Акимов - нямаше да го има сина му. А, и уникалното кръгово, спомен за поколенията.
http://siankata-borisov.com/

Анонимен каза...

Първи-ГЕРБ си я има и сега, само Акимов го няма в кметският стол. Какво толкова е станало? Не можеш да приемеш изборният резултат? Взимай хапчета, оди по доктори, тук там на санаториумче, докато приемеш, че това е избора на троянци. Времето на Акимов безвъзвратно отмина поради изключителната му компетентност на управление. ГЕРБ повече никога няма да избере бита карта за коз на изборите след 4 години. Баскетбол в Троян е имало, има и ще има, със и без Акимов.Ходи циври на великолепното кръгово на пазара оставено за спомен на троянци от бившия кмет и не погребвай баскетбола в Троян.

Анонимен каза...

И кръгово ви направи и пак сте неблагодарни.
Кога щяхте да имате кръгово с друг кмет-никога!

Анонимен каза...

Не ви ли омръзна две седмици политика ? Обсъждайте малко и спорта в нашия град.Карайте се, хулете,дайте идеи! Кога футболистите ще бият, не Голам извор , а Литекс? Кога баскетболистите няма да пропускат домакинство без победа ?

Анонимен каза...

Ееее 5-ти,малко се отплесна.
Не може във всеки град в България да има футбол, и то с претенции за професионалната група.По-скоро като ентусизаъм трябва да се приема, за да могат хлапетата а и ние дъртите да спортуваме.Само дето стадиона е превърнат в нечия собственост и ако се сберем юнаци с мерак да поритаме,ще ни изгонят.

Анонимен каза...

Чакайте малко, бе балъци. Кви кръгови, кви 5 лева? да не би да пишете за онова кръгче на кооперативния пазар? Няма да го коментирам това ,, социално явление", ама се чудя от доста време насам. Който там е направил нещо, след това не е в управлението на града, демек над това място има магия :) Иначе понеже все пак статията е за аскетола в Троян, аз пък съм на мнение, че никаква политическа власт не може да даде това на града, което го дават тези млади момчета в името на спорта и на гр. Троян. Можете само да се учите от тях, защото те не правят това със задни цели, както разни троянски и не само политически организации, те го правят с кеф и желание. Безвъзмездно, просто за слава. Запомнете думата безвъзмездно! Нещо, което хората в България от доста време насам са забравили какво означава. В това число политици и ,, бизнесмени" . Успех на момчетата и само напред и нагоре !

Анонимен каза...

Хора предполагам незнаете,че всички играчи на Берое са платени с минимум по 700лв заплата.Те стават сутрин тренират,обядват и почиват след това пак тренират.Нашите "ентусиасти" като свъшат раднота вечер ходят да тренират!!!
За какво само трябва да се злослови по тях?Смятам е достатъчно достоини да се играе с отбори като Берое,Видабаскат,Черно море и други школи.
Баво момчета!Ще ви подкепяме винаги

Анонимен каза...

Кой балък бе говедо?Я си кажи името като си толкова отворен.

Ангел Русев

Анонимен каза...

Генков,
Георги Младенов не е бил треньор на Лукоил Академик,а Тити Папазов беше. Провери

Анонимен каза...

Извинявам се. За малко през 2009 г. е бил треньор

Анонимен каза...

9-ти, че ти направо полуде, ве! Ко ти стана? Жегна те, че направихте кръговото, и въпреки това загубихте изборите ли? Недей така, не сме чак така прости, да се продадем за шепа асфалт и три китки. Не се нерви, покажи уважение.

Руско Ангелов каза...

Ангелчо що са нервиш бе мойто момче учи се от дяда Минка той по кротко го дава и е подвил опашка..балъците са ясни няма какво да ги обсъждаме:)

Анонимен каза...

Кудкудяк Кудкудяк!

Анонимен каза...

Като баскетболен специалист отговарям на 10-ти.Жоро Младенов беше треньор на Лукойл-Академик през 2009-а година,но след 2 поредни загуби от Левски и Р.спортист беше освободен.Благодаря ти,че се интересуваш от баскетбол, но аз пиша нещо само когато съм убеден,че е така.Бъди здрав: Генков

Анонимен каза...

Викам ви аз,че случихте на треньор,ама вие не вярвате!!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

От сатеричният театър,лимона му викат

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Къф pape6 бе ей 19ти ,туй е каубойц със шапка!!!

Анонимен каза...

Прощавайте,че ви занимавам с такъв въпрос,но вчера разбрах Макариев и Ицата са имали среща в съда. Генка,мож ли ни светна,как е свършил дуела?

Анонимен каза...

"Лимон" ти си най-големия ТА.ак !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |