Отворено писмо на един „драскач“

* „От името на всички махленци моля да ни обърнете внимание. В противен случай ще затворим главния път до Пожарната!“

Илиян Гачев
Тема с продължение
 
Поредно писмо на съгражданина ни Илиян Гачев по една и съща болна и за него, и за всичките вече немалко жители и гости на чуднокрасивата троянска мах. Райковска – тесния път с постоянно изравящите се банкети, което прави транспортната връзка проблематична, а и опасна. Още повече че множащото се райковско население пътува основно с автомобилите си, тъй като обществен транспорт от и до махалата няма. Апелът към общинското ръководство е да се организира незабавен ремонт и разширяване на шосето. И явно този път чашата е преляла, защото махленците заплашват с протестни действия и блокада. Т21
До:
Кмета на община Троян
Копие:
„Троян 21“

ЗАЩО започвам да драскам? От години се боря да накарам общинското ръководство да направи пътя до махала Райковска, така че две коли спокойно да се разминават по асфалт, а не половината по асфалт, а другата по макадам.

Пътят към мах. Райковска
ПРЕДИ няколко дни една Госпожа, на която всичко й е красиво, ми каза, че съм един драскач и нищо не правя. Но всички живущи в махалата ме питат кога ще имаме истински път от 21. век. Асфалтът, по който се движим, е на повече от 15 години. Износващият пласт вече го няма, а основният, който все още е добър, в краищата, където е подкопан от разминаването на автомобилите, се руши.

ДВА ПЪТИ досега благодарение на „драскача“  се правят опити пътят до мах. Райковска да се разшири с минерал бетон, но дъждовните води отнасят насипаното. От името на всички махленци моля да ни обърнете внимание. В противен случай ще затворим главния път до Пожарната!

22 януари 2024 г., Троян
Лице за контакти:
Илиян Гачев („Драскача“), ул. „Ген. Карцов“, тел. 0878/749609
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |