На пленума на БСП Троян – хвалби и критики

* Троянските социалисти определиха като сериозен успех постигнатото на Местни избори 2023 в общината * Критики към националното и областното ръководство * За пръв път – поканените гости не уважиха събитието
Партийни
На трибуната е общинският лидер на БСП Троян Росен Веселинов
НА ПЛЕНУМА си, провел се на 16 декември, общинската организация на БСП Троян отчете и коментира резултатите от скорошните Местни избори 2023. В доклада на лидера на организацията Росен Веселинов бе обобщено, че БСП Троян е постигнала всички заложени цели в предизборната кампания: Донка Михайлова убедително печели четвъртия си пореден кметски мандат с 77,15% от вота на троянци (8307 гласа), групата на БСП е най-голямата в Общинския съвет (10 мандата), БСП има най-много кметове на кметства/села – осем (Балканец, Белиш, Голяма Желязна, Гумощник, Дебнево, Дълбок дол, Калейца, Ломец) плюс един независим, подкрепен от партията (Врабево).

ПОСТИГНАТОТО в община Троян обаче не променя печалния факт, че резултатите на БСП както в страната като цяло, така и в област Ловеч са крайно неудовлетворителни. Подчертано бе, че се правят много и различни анализи и надеждите са да последват дълбоки и сериозни промени както в националната политика на партията, така и в поведението на националното ръководство (включително на лидера Корнелия Нинова). На областно ниво трябва да се направи анализ и е необходима много работа, за да се преодолеят негативните резултати – посочено бе, че в две общини от област Ловеч БСП няма общински съветници (Ябланица и Априлци), а във всички останали (без Троян и Луковит) броят им намалява.

ОБЩИНСКАТА организация на БСП Троян смята, че е наложително областното ръководство на БСП (областен председател е землякът ни Минчо Казанджиев) да потърси промени в работата на цялата областна организация – като добро начало на промяната би било изискването към Националния съвет водачът на листата (за парламентарните избори) да се определя от местните организации, а тукашните представителите на БСП както в Парламента, така и в Националния съвет да поддържат непрекъснати контакти с общинските организации.

ИЗКАЗВАНИЯТА на участниците в пленума бяха свързани най-вече с подготовката на бъдещите избори. Донка Михайлова припомни основни моменти от предизборната платформа на БСП Троян на местните избори, които ще са стожери в управленската й програма за мандата (2023/27 г.). Делян Джиговски говори за големия брой невалидни бюлетини и необходимостта от специална подготовка на секретарите на изборните комисии. Председателят на групата на БСП в Общинския съвет Владимир Хаджийски подчерта, че листата за съветници е била добре балансирана и включва добри специалисти в различни области, което е фактор за успеха. Николай Малчев отбеляза премереното и спокойно представяне на кандидатите при откриване на предизборната кампания, което му дало увереност в успеха. А доайенът на пленума на троянските социалисти Цонка Карадочева сподели радостта си, че след толкова години БСП е така успешна в община Троян – с общински кмет, най-голяма група съветници и най-много кметове по селата.

ЗА ПРЪВ
път троянски общински форум на БСП не бе уважен от поканените гости. Отсъстваха народният представител Ирена Анастасова, получила активна троянска подкрепа на парламентарните избори, председателят на областната организация на БСП Минчо Казанджиев, отговорникът за област Ловеч в Националния съвет на БСП Гергана Алексова, областният координатор Ивелина Ангелова.

Т21, по информация на БСП Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |