Предизборни шамари в Дебнево

* Защо дебневенската екскметица Богдана ошамари вражески настроената към ПП-ДБ ромка Детелина
 и кой е виновният?
МИ 2023 Сблъсъци
СЛУЧИЛОТО се не е чак толкова необичайно, макар да дели от невиждано кротката предизборна обстановка този път. На предизборното събрание на ПП-ДБ в с. Дебнево в събота, 21 октомври, в което участвали кандидати от листата за общински съветници на коалицията от Троян и местният кметски кандидат на ПП-ДБ Тихомир Иванов, станал скандал. Жена от ромски произход, по наша информация името й е Детелина Йорданова, без да са й дали думата и явно провокативно, нахокала присъстващите и заявила различни партийни пристрастия. Освиркана, „провокаторката“ напуснала залата. Но на другия ден, неделя, на площадчето при кръстовището за Троян, Ловеч и Севлиево, там е нещо като дебневенската агора и винаги има хора, вчерашната сценка получила продължението си. Стигнало се и до обаждане на тел. 112 и закани за завеждане на дело.

НЕДЕЛНОТО продължение. Споменатата Детелина се засякла на площадчето с бившата дебневенска кметица Богдана Иванова, майка на кандидат кмета от ПП-ДБ. Разпрата между двете пламнала наново и екскметицата отвъртяла шамар (шамари) на опонентката си. Според някои – Богдана предизвикала свадата, според други било точно обратното. Разговаряхме с близък на ошамарената Детелина – становището му бе, че става дума за политическа саморазправа, която няма да остане без последствия. Разговаряхме и с общинския лидер на ПП-ДБ, кандидат за общински съветник и участник в предизборната среща в Дебнево Николай Тодоров, той бе категоричен – умишлена провокация, целяща скандал и омаскаряване. Потърсихме становището и на полицията (по горещата линия за изборни нарушения, обявена от ОДМВР – Ловеч), оттам мълчание засега.

Т21
  

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |