Емилия Крумова – кандидат за общински съветник, ПП-ДБ

 МИ 2023 ПП-ДБ Кандидатите

Екип от експерти в местната власт се гради трудно и бавно. Считаме, че ние, коалиция ПП-ДБ, сме намерили точните изпълнители. Сега представяме няколко такива млади хора, които се включиха със своята енергия, модерно мислене и знания в екипа ни. Именно и заради такива като тях ние трябва да успеем. Заради младите, чиято единствена алтернатива и естествена среда сме ние. Това не е клише, това е фактическата реалност и съставът на листата ни с общински съветници и кметове на населени места го потвърждават недвусмислено. Имаме формулата на успеха с нашата модерна програма. Притежаваме нужния дух, заряд и енергия. Знаем, че можем да доведем започнатото до успех! Защото успехът не е наша лична кауза! Успехът е мисията ни към съвременна и модерна община!
Емилия Крумова притежава богат и интересен международен опит в областта на културата, изкуството и образованието. Именно затова е кандидат за общински съветник. Мотивирана е да помага за запазване автентичността на занаятите и за развитието на културния облик на община Троян. Желанието й е общината да се превърне в атрактивен център, със силно развит културен туризъм и удобен междуселищен транспорт. Да помага на гражданите да отстояват правото на свобода на словото и уважението към личността на работното място.

Възпитаник е на Художественото училище (сега НУПИ „Проф. Венко Колев“) в Троян. Завършва Националната художествена академия (НХА) в София с магистърска степен по керамика, след това специализира изящни изкуства в Порто, Португалия. Има няколко самостоятелни изложби в Порто и Лисабон, както и участия в много други творчески изяви. Работи в областта на експозиционното оформление и дизайна. По време на престоя в Португалия прави сравнително изследване между португалската и българска керамика за публична среда. След завръщането си в България е поканена да преподава керамика в НХА. Едновременно работи като преподавател и като художник – в собственото си ателие и в някои телевизионни и печатни проекти. Създател е на проекта за културен обмен „Синьо Пространство“, който реализира успешно с Португалския културен институт „Camões“, където е гостуващ лектор и до днес.

След ковид кризата се установява в с. Терзийско, Троянско, където е прекарала част от детството си. Преподава известно време керамика в НУПИ и активно се включва в дейността на Дружеството на троянските художници (ДТХ). Куратор е на редица изложби в Националното изложение в с. Орешак. 

В организаторския екип е на керамичната изложба, която направи възможно сътрудничеството на Троян и Джингдежен (Китай). Сред преподавателския състав е на новосъздаващо се училище. Получава грамота от МОН за принос в професионалното образование и е носител на международна награда от биенале по керамика в Авейро, Португалия. Говори португалски и английски език. Тя е един от експертите, които могат и ще променят културния облик на Троян.

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |