Знаем, че Троян може повече

МИ 2023 ГЕРБ Визията
 
УСПЕШНОТО управление се постига със силен лидер, който има ясна визия за бъдещето и дългосрочна стратегия за развитието на общината. От друга страна, трябва да има и силен екип, с който да се реализират целите. Затова в листата с кандидати за общински съветници на ПП ГЕРБ Троян сме заложили на силни личности и доказани в своята област професионалисти. В ключовите за развитието на общината сфери ще разчитаме на строители, инженери, лекари, учители, спортисти, компютърни специалисти…

НАПРИМЕР с кандидата за общински съветник от ГЕРБ д-р Юлиана Антимова-Нанкова, обсъждахме колко е важна по-добрата информираност на гражданите и на медицинските специалисти за социалните програми на общината. Търсихме варианти за осигуряване на равен достъп до качествена здравна помощ и услуги на всички жители на община Троян. Решихме, че това може да се постигне чрез осигуряване на редовни посещения на лекари в отдалечените населени места. Друг начин е по селата да работят мобилни медицински екипи за профилактика на социално значими заболявания. Важно е и привличането на водещи експерти от различни медицински специалности за консултации на населението. Това е трудна задача, но не е непостижима.

В СОЦИАЛНА посока, добре би било за хората да се изгради на общински хоспис и също така да се оказва финансова подкрепа за  лечение на социално слаби и здравнонеосигурени пациенти. Необходим и полезен ще бъде един постоянен фонд за укрепване и устойчиво развитие на общинската болница. За улеснение на хората, особено по селата, в които няма аптека, поставянето на вендинг машини за продажба на лекарства, ще реши много проблеми.

В ПРЯКА връзка със здравето на хората, освен качественото здравеопазване, е и спортът. Затова с кандидатът за общински съветник Петър Лалев, който от 34 г. се занимава със спорт, работи с деца и младежи, а през последните 14 години е и председател на баскетболен клуб „Чавдар“ (Троян), обсъждахме колко е важно възстановяването на лекоатлетическата писта и сградата на стадиона. Това е място, което се посещава не само от жителите на Троян, а и от жители на много други градове. Организират се спортни събития. Желанието ни е това място да добие нов и модерен облик. Планираме да изградим зони за младите хора, с безплатен интернет и спортни игрища, в града и населените места. Предвиждаме и  увеличаване бюджета на спортните клубове, което ще допринесе те да  развиват по-добре своята дейност.Ще търсим начин да осигурим средства за изграждане на така необходимия за  клубовете по биатлон ролбан.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО
и развитието на парк „Капинчо“ е важно, защото той има голям потенциал. При добро проектиране, планиране, финансиране и реализиране, ще стане предпочитано място за спорт, културна дейност и отдих. В настоящото си състояние  парк „Турлата“ е посещаван, но трябва да добие още по-добър вид. Да бъдат изградени повече места за отдих, да има кът и за най-малките деца, където те да се забавляват и да се чувстват добре. Обособяване на велоалеи ще направи града ни европейски. Началото е поставено, но има голяма нужда от доусъвършенстване на тази идея. Велоалеите, трябва да са практични, да улесняват
колоездачите, но в същото време да не създават затруднения за шофьорите и за пешеходците. Изграждане на площадки за стрийт фитнес също е добра идея.

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И СПОРТЪТ са само част от приоритетите в управленската програма на ГЕРБ Троян. Важни са и всички други ресори и ние имаме ясна визия и идеи как да ги реализираме политически. Защото ние знаем, че Троян може повече и Троян е нашият общ дом!

инж. Емилиан Евтимов,
кандидат за кмет от ПП ГЕРБ Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |