Няма страшно – авария, а не режим

* „Временно няма да има водоподаване или налягането на водата ще бъде слабо в по-високите квартали на града – жк „Буковец“ и жк „Черногор“, съобщиха от Община Троян * Но притесненията са излишни – работи се по отстраняване на възникнала авария и не става дума за въвеждане на режим

Дай вода
 
ЗНАЕМ какво се случи и случва в областния ни Ловеч, който на 5 октомври влезе в режим на питейната вода и чешмите на ловчалии стават все по-сухи – в началото режимът бе само през нощта и през два дни, после стана всекидневен, след това обхвана и отрязък от светлата част на денонощието, а от днес, 24 октомври, „двусменният“ воден режим се разширява, от 10:00 до 16:00 и от 23:00 до 6:00. В близкото до града с. Прелом режимът е още по-драстичен – от 25 октомври вода ще има през два дни (т. е. един ден има, два няма); а общо 11 ловешки села са на воден режим – Дренов, Къкрина, Деветаки, Александрово, Пресяка, Малиново, Брестово, Смочан, Прелом, Умаревци, Йоглав.

ПОМНИМ и какво отговори на питането на Т21 дали и Троян е застрашен от воден режим управителят на общинското водно дружество „ВиК Стенето“ ЕООД инж. Тонимир Гечев. Цитираме: „Опасност от воден режим в Троян няма, но ако питейната вода се използва по предназначение и се прекрати практиката на поливане и други подобни, предупреждението ми е и към Община Троян. Все пак засушаването е сериозно и дано завали, в момента сме включили във водоподаването за града и резервното водохващане „Миревското“. Но пак повтарям – ако сме разумни, Троян не е заплашен от воден режим“.

ПРИПОМНИХМЕ всичко това, защото от тази сутрин (24 октомври, 9:00) има проблем с водоподаването в два троянски квартала, жк „Буковец“ и жк „Черногор“ – налягането на водата в чешмите е необичайно ниско и/или има спирания. Но притесненията са излишни – причината е работа по отстраняване на възникнала авария и не става дума за въвеждане на режим. Ето пояснението от Община Троян: „Поради отстраняване на авария във водопровода в някои части от града временно ще бъде спряно водоподаването или налягането на водата ще бъде ниско. Днес, 24 октомври, от 9:00 до 11:00 ч. (или до отстраняване на възникналата авария), временно няма да има водоподаване или налягането на водата ще бъде слабо в по-високите квартали на града – жк „Буковец“ и жк „Черногор“. Екипите на „ВиК Стенето“ работят по отстраняване на възникнала авария в махала Стойченски рът. Извиняваме се за причиненото неудобство!“.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |