Музеят на занаятите със своя пощенска марка

* Нумизматичното творение е посветено на 60-годишнината на културната институция и ще придава индивидуален почерк на фирмената кореспонденция
Юбилейно
ПОРЕДЕН знак, чрез който уникалният за България Музей на занаятите в Троян (пълното му наименование е Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства, МНХЗПИ) отбелязва своята 60-годишнина, навършваща се през 2022 г. На 31 май влезе в обръщения нова пощенска марка, посветена на музейния юбилей – с изображение на основната музейна сграда и надпис „60 години Музей на занаятите, Троян“.

МУЗЕЙНАТА марка е от типа „марка с персонализирана винетка“, предлагана от „Български пощи“ ЕАД съвместно със СП „Българска филателия и нумизматика“ Тоест – дава се възможност на клиентите да получат своя пощенска марка с избрано от тях изображение (лого, рекламно послания). Това изображение (винетка) става част от персоналната пощенска марка, която има и втора част (същинската марка), съединена с винетката, но обособена от нея с перфорация. Новата музейна марка е с номинал 0,65 лв. и вече е в обръщение – и ще придава индивидуален почерк на фирмената кореспонденция на троянския музей.

КАКТО казахме, юбилейната пощенска марка е част от множеството събития, посветени на 60-годишнината на Музея на занаятите. Началото бе с изложбата „Неблагонадеждният“ с картини от фонда на музея (в галерия „Серякова къща“, която е в структурата на музея), последва откритата за 3 март изложба „Лицата на Музея и техните постижения“, излезе юбилеен брой на годишното музейно списание и второ допълнено издание на „Речник на троянския говор“. Предстои още много.

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |