Смърт на пътя в центъра на Троян

* 22-годишен моторист с ендуро „КТМ“ загина след сблъсък с „Фолксваген Поло“ на пресечката на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Неофит Бозвели“ на метри от градския площад * Фактите – отнето предимство от автомобила, мотор без регистрация, образувано е досъдебно производство
Трагедия
ОТНОВО смърт на пътя – този път съвсем в центъра на Троян, буквално на метри от централния площад. Фаталният сблъсък е между моторист с кросов мотор „КТМ“ без регистрация и лек автомобил „Фолксваген Поло“ и се случил в събота, 6 ноември, малко преди обед – 11:20 ч., на пресечката на най-натоварената троянска улица „Христо Ботев“ с малката уличка „Неофит Бозвели“, водеща към троянската църква. След удара мотористът, 22-годишен младеж от Троян, е натоварен в линейка, но по пътя към болницата починал. 62-годишният водач на автомобила, също троянец, не е пострадал.

ПО СЛУЧАЯ в РУ на МВР - Троян е образувано досъдебно производство и работата по изясняване на всички обстоятелства около произшествието продължава, съобщиха от полицията. По наша информация автомобилът, който се е движил по ул. „Христо Ботев“ в посока центъра и е започнал да завива наляво по ул. „Неофит Бозвели“, е отнел предимството на идващия насреща мотор и това довело до сблъсъка. Според очевидци мотористът е карал на задна гума, но не е бил с превишена скорост.

Т21

П. П. Разбира се, тепърва ще се изяснява и дано се изясни кой е виновен. Което за загиналото момче вече няма значение. От значение е обаче за всички нас, защото, всеизвестно е, шофирането в Троян – града с най-много автомобили, сигурно и с най-много мотори, и най-малко паркоместа в Ловешка област, – е като игра на руска рулетка. А е така по много причини, обективни и субективни. И трябва да стане по-различно колкото се може по-скоро, защото залогът е голям, най-големият, в случая – един млад човешки живот. И от нас – съболезнования на близките на загиналия Павел Зембърски! 

3 коментара:

Unknow каза...

Това е и най опасния град за шофиране . От всякаде те дебнат пешеходци който в последният момент пресичат нерегламентирано ,пешеходни пътеки все едно няма. Водачите не дават мигачи , шофиране около кафенета и централна част с доста над разрешените 50 кмч. Всичко е пълен хаос по улиците, било то водач или пешеходец.

Z@Q каза...

В тези очевидци е събрана "мъдростта" на времето-нерегистриран мотор, движи се на задна гума в среда където изобщо не трябва да се намира,но движението му с не висока според тях скорост е смекчаващо вината обстоятелство...
"Акъл море" в сърцето на Балкана!

Z@Q каза...

Нямам наблюдения за подобен хаос-на пешеходни пътеки шофьорите спират дори при приближаване на пешеходец.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |