Поливаш от чешмата – глоба до 500 лева, за фирмите до 2000 лв.

* Заради жегата и засушаването кметът на община Троян издаде заповед, забраняваща „ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, автомобили, балкони и др.“
 
Внимание!
 
ПРЕДИ броени дни, на 27 юли, кметът на община Троян издаде една необходима и навременна, с оглед тежките жеги/ засушавания и очертаващите се проблеми с питейната вода (и) в Троянско, заповед – за забрана за „ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, автомобили, балкони и др.“, важаща за „всички населени места на територията на община Троян“. Заповедта (№1031/27.07.2021) бе огласена в официалния сайт на Община Троян, на таблото за обяви в общинския Център за услуги на гражданите и във всичките 21 кметства и кметски наместничества в общината.

ОБЯВЕНАТА глоба за нарушителите на заповедта, която се опира нормативно на чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА и общинската Наредба №4 от 2004 г., е от 20 лв. до 500 лв. за физически лица и от 100 лв. до 2000 лв. за фирми и институции. А контролът по изпълнението е възложен на „съответните кметове и кметски наместници“.  

НУЖНА заповед – защото е публична тайна, че по селата, същото е и в града (Троян), питейната вода се използва безогледно и на никой не му пука, че днес може да си поливаш градинката и миеш колата и балкончето от чешмата, а утре да нямаш за пиене и къпане. Макар че не става ясно кой ще осъществява на практика настоящата заповед (т. е. кой ще налага глобите) и дали наистина ще има глоби или цялата работа е само защото така трябва? Обещаваме да питаме има ли установени нарушители, кой и с колко е санкциониран и да ви информираме.

Т21

6 коментара:

Той каза...

На тази цена на водата да ти забраняват и да си поливаш е наглост. За толкова време нищо не направихте за да се избегнат такива ситуации. Но толкова си можете явно

Unknown каза...

Пред * Лидл * с каква вода се полива всяка сутрин ?

Той каза...

С тази тяхната Пирин, че е по евтина от тази на Троянското ВиК

Емил каза...

ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ БЕ?? Все едно живеем в Зимбабве.. Да, бедни сме..ама чак пък толкова..
И кво? Баба ти Пенка/Радка/т.н. трябва да мъкне 10 литрови туби от магазина, само за да си полее доматите дето на тях оцелява? И кво - ще дойде патрул да й вземе нищожната пенсия ли?? Жалки сте, прасета мазни. ДОНКЕ ЖАЛКА СИ! Малко глобички да влязат в хазната, та да се налапате. Сиреч малко сте се ояли вече. Мивки такива. Ей ся пускам мъркуча и излизам и съм ви **** в мамата!

Той каза...

Ще ми налагат глоба за нещо което си го плащам и го ползвам, верно сте жалки.

SGG каза...

Забранява се миенето на автомобили а питейна вода...! Всички автомивки в Троян с каква вода работят?!? Да не би да са от реката. Ако ще се забранява да затворят Автомивките!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |