Поливаш от чешмата – глоба до 500 лева, за фирмите до 2000 лв.

* Заради жегата и засушаването кметът на община Троян издаде заповед, забраняваща „ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, автомобили, балкони и др.“
 
Внимание!
 
ПРЕДИ броени дни, на 27 юли, кметът на община Троян издаде една необходима и навременна, с оглед тежките жеги/ засушавания и очертаващите се проблеми с питейната вода (и) в Троянско, заповед – за забрана за „ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, автомобили, балкони и др.“, важаща за „всички населени места на територията на община Троян“. Заповедта (№1031/27.07.2021) бе огласена в официалния сайт на Община Троян, на таблото за обяви в общинския Център за услуги на гражданите и във всичките 21 кметства и кметски наместничества в общината.

ОБЯВЕНАТА глоба за нарушителите на заповедта, която се опира нормативно на чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА и общинската Наредба №4 от 2004 г., е от 20 лв. до 500 лв. за физически лица и от 100 лв. до 2000 лв. за фирми и институции. А контролът по изпълнението е възложен на „съответните кметове и кметски наместници“.  

НУЖНА заповед – защото е публична тайна, че по селата, същото е и в града (Троян), питейната вода се използва безогледно и на никой не му пука, че днес може да си поливаш градинката и миеш колата и балкончето от чешмата, а утре да нямаш за пиене и къпане. Макар че не става ясно кой ще осъществява на практика настоящата заповед (т. е. кой ще налага глобите) и дали наистина ще има глоби или цялата работа е само защото така трябва? Обещаваме да питаме има ли установени нарушители, кой и с колко е санкциониран и да ви информираме.

Т21

6 коментара:

Той каза...

На тази цена на водата да ти забраняват и да си поливаш е наглост. За толкова време нищо не направихте за да се избегнат такива ситуации. Но толкова си можете явно

Unknown каза...

Пред * Лидл * с каква вода се полива всяка сутрин ?

Той каза...

С тази тяхната Пирин, че е по евтина от тази на Троянското ВиК

Емил каза...

ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ БЕ?? Все едно живеем в Зимбабве.. Да, бедни сме..ама чак пък толкова..
И кво? Баба ти Пенка/Радка/т.н. трябва да мъкне 10 литрови туби от магазина, само за да си полее доматите дето на тях оцелява? И кво - ще дойде патрул да й вземе нищожната пенсия ли?? Жалки сте, прасета мазни. ДОНКЕ ЖАЛКА СИ! Малко глобички да влязат в хазната, та да се налапате. Сиреч малко сте се ояли вече. Мивки такива. Ей ся пускам мъркуча и излизам и съм ви **** в мамата!

Той каза...

Ще ми налагат глоба за нещо което си го плащам и го ползвам, верно сте жалки.

SGG каза...

Забранява се миенето на автомобили а питейна вода...! Всички автомивки в Троян с каква вода работят?!? Да не би да са от реката. Ако ще се забранява да затворят Автомивките!!!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |