Поредното зарибяване с балканска пъстърва

* Правим всичко това с цел запазване на така ценния вид риба, за подпомагане на биоразнообразието и най-вече за удоволствие на туристи и риболовци
Похвално
НА 3 ЮНИ служителите от Държавно горско стопанство (ДГС) Троян реализираха традиционното пролетно зарибяване на планинските потоци – притоци на река Осъм. Бяха разселени нови 5700 балкански пъстърви, закупени от единствения в страната производител на този зарибителен материал – в местността Тошков чарк в Родопите.

ТОВА е петото по ред разселване, с което пуснатите в природата пъстърви стават общо 21 000 броя. Балканската пъстърва е най-подходящ вид за горните течения на нашите реки и само допреди три години беше на изчезване. И вече се радваме на много добри резултати от предходните зарибявания през 2019 г. и 2020 г.

ПРАВИМ всичко това с цел запазване на така ценния вид риба, за подпомагане на биоразнообразието и най-вече за удоволствие на туристи и риболовци. Но за да постигнем трайни резултати е необходимо стриктно спазване на законовите забрани. Целогодишно забранените притоци са добре обозначени с табели и умоляваме риболовците да спазват законовите постановки, тъй като не желаем да се стига до санкции. А и да останем мотивирани и да продължим и напред в годините.

Станислава Багарова, ДГС Троян

1 Коментара:

Дългия каза...

Браво ще се ходи за риба

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |