В бяло, зелено и червено грейна троянското ОУ „Иван Хаджийски“

* Светлинната украса е във връзка с двата юбилея, които училището чества през 2021 г. – 150-годишнината от основаването си и 125 години от построяването на сегашната училищна сграда
Празнично
ОУ „Иван Хаджийски“, Троян, 1 април 2021 г.
ТОЧНО в 20:00 ч. на 1 април тържествено бе запалено новото декоративно фасадно осветление в цветовете на националния трибагреник на троянското ОУ „Иван Хаджийски“ – най-старото троянско училище, наследник на някогашното възрожденско Жълто училище, чиято сегашна сграда, отворила врати през 1896 г. и строена във виенски стил, бе основно ремонтирана през 2015 г. със средства по хуманитарна програма на Военноморския флот на САЩ. Светлинната украса е във връзка с два юбилея, които училището чества през 2021 г. – 150-годишнината от основаването си и 125 години от построяването на новата (сегашната) училищна сграда; и е част от редица инициативи, с които ще бъдат отбелязани важните годишнини.

СЪБИТИЕТО започна с тържествен водосвет, ученически рецитал и слово на директорката Ралица Бенчева, а преподавателката по музика Ценка Банкова изпълни химна на училището. Сред гостите бяха и председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков и народният представител инж. Иван Миховски.

„ВСИЧКО това стана възможно благодарение на неуморния труд на педагогическия, на административния и на помощния персонал, отдадени на каузата „училище „Иван Хаджийски“ хора, с които в момента работим по 15 национални проекта и програми на обща стойност над 120 хил. лв. Благодаря на моите колеги, на приятелите на училището, лично на Иван Миховски, те ме подкрепят и в най-смелите ми начинания!“, се чу в словото на г-жа Бенчева. Тържеството завърши с празнична заря.

Т21
, по информация на ОУ „Иван Хаджийски“


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |