С медали от националното състезание по природни науки и екология

* Отборът на нашето ОУ „Иван Хаджийски“, съставен от шестокласниците Мирела Минкова и Петър Игнатов,
 заеха призовото трето място
Отличници
Медалистите Петър Игнатов и Мирела Минкова
ОТБОРЪТ на троянското ОУ „Иван Хаджийски зае трето място в Националното състезание по природни науки и екология, което се проведе от 22-ри до 24 ноември в Търговище. Участваха 95 ученици от 22 области, с общо 52 проекта, свързани с проблематиката на учебните предмети човекът и природата, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование. Надпреварата бе в два кръга: в първия участниците показаха разработени от тях цялостни проекти на постерна сесия (изложба), а във втория кръг проектите бяха публично защитени.

ОУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“ бе представено от Мирела Минкова и Петър Игнатов от 6.а клас, които под ръководството на учителката Богдана Христова изработиха и защитиха своя проект, озаглавен „Между два свята“. Замисълът беше чрез поредица от метафори да се покаже правилното и отговорно отношение към екологичното здраве на нашата планета, и обратното – неглижиращо-безотговорното поведение на замърсяващите я. Националната комисия оцени задълбоченото познаване на екологичната проблематика и отличната защита на Мирела и Петър и те заеха призовото трето място.

Момент от защитата на проекта
НАЦИОНАЛНОТО състезание по природни науки и екология е традиционно. Целта му е да даде шанс на учениците да представят свои авторски идеи и интерпретации по определен проблем, резултати от изследвания в областта на природните науки и екологията, да защитят собствена позиция по актуални за обществото проблеми, да покажат оригинално мислене, както и да обменят идеи помежду си.

Ралица Бенчева, ОУ „Иван Хаджийски“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |