Нов директор на ОУ „Иван Хаджийски“

* Изкаралата година на поста Даниела Кацарова подаде оставка,
 от РУО – Ловеч назначиха Ралица Бенчева

Ралица Бенчева
Рокади

РАЛИЦА БЕНЧЕВА е новият директор на най-централното и най-старо троянско училище – ОУ „Иван Хаджийски“, наследника на прочутото възрожденско Жълто училище. Рокадата се е наложила, след като досегашната директорка – историчката Даниела Кацарова, която пое поста след пенсионирането на дългогодишния директор Стефан Мичев, но изкара едва година – подаде оставка. „Обичам своето училище, в което съм и учила, вярвам в него и се надявам, че ще се справя с немалкото предизвикателства и проблеми”, заяви при встъпването си в длъжност през м. септември 2016 г. г-жа Кацарова, но явно оптимизмът й не е имал достатъчно основания. В момента ОУ „Иван Хаджийски“ се намира в доста трудна ситуация заради малкия брой ученици, като положението се усложнява допълнително от актуалните законови промени и преминаването на 8. клас от основната към горната образователна степен.

НОВАТА училищна шефка е назначена от РУО (Регионално управление на образованието) - Ловеч без предварително съгласуване с Община Троян, а статутът й е на временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс, каквито са разпоредбите на Закона за предучилищното и училищното образование (чл. 217, ал. 5). Ралица Бенчева е завършила българска филология в Шуменския университет и има неколкогодишен педагогически стаж в троянското СУ „Васил Левски“. Досегашните й професионални занимания са основно в медийната област – бе говорител в местната кабелна телевизия „Оптиспринт“ и PR на ГЕРБ – Троян, а в момента администрира няколко сайта, единият за училищна информация.

ОУ "Иван Хаджийски", Троян
УЧЕБНАТА година в ОУ „Иван Хаджийски“ ще започне без проблеми и без да се налагат структурни промени, коментира за Т21 г-жа Бенчева. Новата директорка призна, че ситуацията в училището не е розова, но вижда потенциал за развитие и подобряване на нещата в разработване на проекти по различни програми и по-голяма активност и креативност на екипа.

Т21

Още по темата:

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |