Втората среща на „квартал Ковачевиц“

* Осветен бе новият мост на река Ръждавица, изграден със собствени средства и сили от Христо Гидемски
В с. Шипково
Шипково, "квартал Ковачевиц", 9 септември 2017 г.
Певицата Веска Ралчевска радваше млади и стари
На хорото
В СЪБОТА, 9 септември, се проведе среща на жителите на „квартал Ковачевиц“ в с. Шипково, Троянско. Срещата се провежда за втори пореден път и възстановява една традиция от миналото. От близо и далеч се бяха събрали десетки „ковачевци“ – от най-малкият Преслав, едва на два месеца, до най-възрастният жител на квартала, 88-годишният Иван Инковски. Ястията бяха приготвени от майстор готвача Марин Ралчевски и съпругата му Мита. А отец Марин от Троян благослови празника, пожела му да пребъде през годините и поръси присъстващите със светена вода. 

ИМАШЕ хора, които с години не се бяха виждали и тук седнаха да си поприказват на чашка ракия. Народната певица Веска Ралчевска, родом от квартала, се грижеше за доброто настроение, а дългите и буйни хора се виеха неспирно. 

Отец Марин освети новия мост на река Ръждавица, изграден от дарителя Христо Гидемски
ПО ВРЕМЕ на празника бе открит и осветен новият мост на река Ръждавица, изграден със собствени средства и сили от местния жител Христо Гидемски.

Тихомир Лилов
 
Още по темата: 

4 коментара:

Анонимен каза...

Защо статията за Ралица Бенчева е затворена за коментари? Всички статии за "демократичната" партия ГЕРБ са така. Срам! Срам за ГЕРБ и за училище "Иван Хаджийски".

Анонимен каза...

Ралица може обслужва срещу заплащане силните на деня /няма да коментирам как се наричат такива жени/. Тя не бива да работи за децата на града ни.

Анонимен каза...

Да бе, Т21. Айде, обяснете защо не искате да се коментира новия директор на " Иван Хаджийски"! Наистина ли имате някакъв резонен аргумент?
А, в горното писание, акцента може би трябва да е на моста и човека, който го е направил. Те това заслужава БРАВО! Кой е построил мост в живота си?

Анонимен каза...

А защо забравяте за американският празник.
Нека им пожелаем още такива дни и през ден силно торнадо да ги троши.
Честит празник, американци!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |