Още добри новини от „Винпром Троян“

* Красота и функционалност – готова е новата сграда, в която в дъбови бъчви зрее Троянската сливова ракия; тук ще са дегустациите при туристическите посещения в завода * Стартира фотоконкурсът „Снимай се в планината с Троянска сливова“
Отличници
Реновинарият склад за стареене на винпромските ракии
Складът отзад
И отвътре
ПОРЕДНАТА хубава новина, по-точно новини, от „Винпром Троян“ АД - лидера в производството на плодови ракии у нас и притежател на емблематичната марка „Троянска сливова“.

ПРЕЗ последните 13 години, откакто троянският Винпром стана подразделение на чешката фирма „Рудолф Йеленек“ (2007 г.), се направиха сериозни инвестиции в производственото обновяване на предприятието, включително със създаването на най-голямата в района, а вероятно и в България нова сливова градина – 385 дка, в землището на с. Дебнево (виж „Новата сливова градина на „Винпром Троян“ – бел. ред.). И сега дойде ред на обновяването на остарелия сграден фонд. В последния брой на фирменото списание „Троянска бъклица“ (бр. 17/лято 2020 г.) изпълнителният директор на предприятието инж. Михал Капоун споделя, че е завършена работата по възстановяването на склад „Стареене“ – т. е. на сградата, в която зреят винпромските ракии.

ЕКСТЕРИОРНАТА промяна е забележителна – безличният, сив и очукан фабричен склад вече е кокетна и красива сграда, напомняща традиционната ни възрожденска архитектура и дискретно подсказваща за богатствата, които крие в себе си. Промяната вътре – и интериорно, и във функционално отношение също е сериозна. Подменени са всички системи (електрическа, вентилационна, пожароизвестителна, водопроводна), навсякъде е пребоядисано; а двете входни помещения са превърнати в своеобразен шоурум, където ще се провеждат и дегустациите при туристически посещения в завода, включително в т. нар. Дни на отворените бутилки по време на традиционния Фестивал на сливата. „В този си вид сградата, намираща се на входа на завода, ще бъде не само помещение, в което зрее в дъбови бъчви нашата Троянска сливова ракия, но ще служи и като реклама на фирмата. И най-важното – ще се използва от посетителите при провеждането на организирани екскурзии и дегустации през цялата година“, обобщава инж. Капоун.

„Нека фотосесиите да започнат сега!“
ДРУГА новина научихме от  страницата на „Винпром Троян“ във фейсбук (VINPROM TROYAN) – заводът организира фотоконкурс „Снимай се в планината с Троянска сливова“. Фотографската надпревара стартира на 6 август и ще приключи на 7 септември. Условието е да изпратите (на имейл: yordanova@vinprom-troyan.bg) ваша авторска снимка по темата с кратко пояснение плюс име и фамилия на фотографа и посочен телефон за връзка. На 8 септември снимките на участниците ще бъдат публикувани в специален албум във фейсбук страницата на „Винпром Троян“. Журирането ще е електронно и всеки посетител на страницата ще има възможност да даде своя глас за любима снимка, като албумът ще бъде отворен за гласуване до 22 септември. На 24 септември ще бъдат обявени победителите, чиито фотографии са получили най-голям вот (най-много лайкове). Разбира се, ще има награди – първите трима ще получат продукти от портфолиото на компанията и сувенири. Фирмено жури  от служители на „Винпром Троян“ АД си запазва правото да излъчи поне един свой фаворит, който също ще бъде награден. „Желаем успех на всички, слънчево лято и нека фотосесиите да започнат сега!“, е пожеланието на организаторите.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |