Професионалната гимназия в Троян – на 55

• От новата учебна година гимназията ще носи името на
 акад. Ангел Балевски
8 май
Обръщение на директорката Радка Бончевска-Атанасова

Радка Бончевска-Атанасова
Скъпи колеги и ученици,
Уважаеми партньори на училището,

В ЖИВОТА на всеки от нас има вълнуващи моменти, които оставят траен знак в душите, в съзнанието и в битието ни. Този знак определя нашата пътека през света, за да ни отведе до онези хоризонти, към които сме се устремили, с увереността, че ще станем пълноценни и значими личности.

ДЕНЯТ 8 май е по-особен за нас, защото празнуваме 55-годишнината от създаването на Техникума по механотехника в Троян, чийто наследник е нашата Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ). Поколения учители и ученици са били подвластни не само на просветните закони и будителския дух, но и на любовта към това училище. Тук е мястото да информирам всички, че от новата учебна година училището ни с гордост ще носи името на нашия земляк, дългогодишен председател на Българската академия на науките и неин почетен председател, наричан още „баща на металознанието“, обявен за почетен гражданин на Троян (посмъртно) - академик Ангел Балевски.

ВСЯКА годишнина е един етап, свързан със съзряването и моделирането на различни съдби. За изминалите 55 години на нашата гимназия най-малкото, което сме длъжни да направим, е да хвърлим поглед назад през годините. Да припомним богатата история на един храм на знанието, в който за неговите ръководители и учители овладяването на науката винаги е било основна задача, а придобиването на високи професионални умения – приоритетна цел.

ДНЕС с гордост можем да кажем, че нашата гимназия се утвърди като добро професионално училище в общината за подготовка на кадри в областта на автотранспорта, машиностроенето, електротехниката, икономиката, дървообработването, социалната работа и текстилната промишленост. Гимназията ни е предпочитано и авторитетно учебно заведение и неговите възпитаници ежедневно са доказвали и доказват своя висок професионализъм.

ПРЕПОДАВАТЕЛСКИЯТ екип, съставен от специалисти в своите области и педагози, има една единствена цел – да подготви учениците за сложните технологии, с които борави съвременният компютъризиран свят. Всички преподаватели допринасят за откриването и развитието на творческите заложби в нашите възпитаници. Кариерата на стотици квалифицирани специалисти започва от класните стаи на нашата гимназия.

С ЧУВСТВО на гордост можем да кажем, че посрещаме 55-годишнината на училището с увереността, че тук учителят и ученикът имат една цел – знанието. И една мечта – разширяването на духовните хоризонти. В трудностите, с които се сблъскваме, усещаме и болката от непостигнатото, и щастието от превземането на всеки нов етап в обучението.


* УВАЖАЕМИ ПАРТНЬОРИ ОТ ФИРМИТЕ В ОБЩИНАТА, в ежедневната ни грижа към учениците да получат най-доброто образование Вие винаги сте ни подкрепяли и сте споделяли нашите постижения. Благодарим Ви от сърце!

* УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, споделям вашите вълнения и Ви уверявам, че избрахте най-доброто училище за Вашите деца!

* УВАЖАЕМИ НАСТОЯЩИ И БИВШИ УЧИТЕЛИ, обръщам се към Вас с дълбока признателност за Вашия труд. Бъдете живи и здрави! С професионализъм, мъдрост и търпение градете Личности от нашите деца! Прекланям се пред Вашия благороден труд и всеотдайност!

* СКЪПИ УЧЕНИЦИ, да бъдеш възпитаник на Професионална гимназия по механоелектротехника е гордост и достойнство. Училищният звънец винаги ще Ви съпровожда, класната стая ще бъде отворена и в бъдеще за вашите човешки добродетели ¬- честност, вяра и любов към познанието!

КАТО ДИРЕКТОР на училището осъзнавам колко дълъг път е изминат и колко много ни предстои. Вярвам, че заедно ще продължим всичко хубаво, което сме започнали, ще преодолеем трудностите и ще възродим високите стандарти на българското професионално образование. Днес празникът е на всички ни! Обединени от вълненията, чувствата и любовта към този храм на знанието, днешният празничен миг обединява минало и настояще! За да има бъдеще! Честит празник!

Радка Бончевска-Атанасова, 
директор на ПГМЕТ - Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |