Важен проект реализират в Механото

* Включва – ремонти на работилниците и сградата, ново оборудване, ученическа практика на обща стойност 70 хил. лв.; партньори са троянските фирми ЕТ „Мустанг - Шейтанови“ и „Рико Стил“ ООД 

Който се учи, той ще сполучи

ПРОФЕСИОНАЛНАТА гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) в Троян, по стара традиция наричана Механото, спечели голям проект за ремонт на базата, за нова техника и ученическа практика. Ще бъдат изпълнени следните дейности: ремонт на учебните работилници и на покрива на сградата, която се намира до „Елпром Троян“ в промишлената зона на града, обновяване на оборудването в работилниците, провеждане на практическо обучение на учениците. Общата стойност на проекта е 70 хил. лв., като финансирането е по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ (модул „Модернизиране на системата на професионалното образование”). Партниращи са троянските фирми ЕТ „Мустанг - Шейтанови“ (авторемонтни дейности) и „Рико стил” ООД (мебелно производство). Изпълнител на строително-ремонтните работи ще бъде също троянска фирма – „Дачев 2015” ЕООД.

Радка Бончевска-Атанасова
„РЕАЛИЗИРАМЕ този проект, за да модернизираме учебната среда за професионално образование и обучение в нашето училище в съответствие с търсенето и предлагането на пазара. Практическото обучение ще се осъществява със съвременно техническо оборудване, в синхрон с развиващите се нови производствени технологии. Вярваме, че това ще доведе до увеличаване броя на учениците, реализирали се на пазара на труда в съответната професионална област, както и до повишаване на броя на учениците, провели производствена практика в реални работни условия. Преследваме и друга цел – да постигнем заздравяване на отношения с работодателите, чрез прякото им ангажиране с провеждането на учебна и производствена практика на учениците“, сподели директорката на ПГМЕТ - Троян Радка Бончевска-Атанасова.

Сградата с работилниците на ПГМЕТ - Троян, която ще бъде ремонтирана по проекта
РЕМОНТНИТЕ дейности по проекта ще се извършат през месеците октомври и ноември тази година, а разчетите са цялостното обновяване на материалната база да приключи през м. февруари 2018 г. Практиката на учениците в „Мустанг - Шейтанови“ и в „Рико Стил” ще се проведе по график от м. ноември 2017 г. до м. февруари 2018 г.

Т21
по информация от ПГМЕТ - Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |