Моята голяма благодарност

* „Вече съм с по-добро настроение, самочувствие и не ми се плаче… За хубавото, за доброто, което получавам, моя: Дълбок поклон!
 Почит! Уважение!“
Читателите ни пишат
До:
Донка Михайлова, кмет на община Троян
Валентина Даскалова, ръководител на проект
 „Патронажна грижа в община Троян“
Копие: Вестник „Троян 21“

УВАЖАЕМИ г-жо Михайлова и г-жо Даскалова, изразявам моята голяма благодарност и уважение за реализирането на високохуманния проект за патронажна грижа по домовете. 

КАЗВАМ СЕ Валентина Табакова, на 84 години съм. Самотна, болна, трудно подвижна с два бастуна. Имам перде (катаракта) на двете очи и не виждам дори с очила – само с лупа и с напипване, но поради липса на средства не мога да си направя операция, поне на едното око. Не чувам, но не мога да ползвам слухов апарат поради алергия при употребата му. Много са и другите ми заболявания – сърдечни, бъбречни, гинекологични. Имам син, с висше образование, инженер, но безработен, който от време на време извършва транспортни услуги на търговци, по предварително определени обекти в страната и чужбина; заплащанията му за труда са малки и нередовни, поради което трудно си внася здравните осигуровки и не всякога пенсионните.

ОТ НАЧАЛОТО на годината получавам високохуманната помощ по домовете за самотни и болни пенсионери. Обслужвана съм от Надежда Гунова и Йоанна Радевска. Редовно ми се измерва кръвното налягане, консултират ме при приемането на лекарства, хранителни добавки и лек от връстници и приятели, купуват ми лекарства от аптеката и храни от магазина. Помагат ми при придвижване до тоалетната и из дома… И двете си преценяват какво могат да направят и кога да дойдат, за да им е достатъчно времето за работата – по 2-3 часа на ден, няколко пъти в седмицата.

ВЕЧЕ СЪМ с по-добро настроение, самочувствие и не ми се плаче. Очаквам ги с нетърпение, те са като мои сестри, добри и много мили. Искам тази добра, чисто човешка грижа да не свършва… За хубавото, за доброто, което получавам, моя: Дълбок поклон! Почит! Уважение!
м. март 2020 г., Троян
С много, много обич: Валентина Табакова

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |