Имаме вече безплатен интернет по проекта WiFi4EU на ЕС

* С ваучера за 15 хил. евро се финансира оборудването на точките за достъп и поддръжката, експлоатацията и абонамента поне за 3 години

Придобивки

ПРЕЗ М. ЮЛИ т. г. Община Троян се включи надпреварата за получаване на ваучер от 15 хил. евро от Европейската комисия – за безплатен WiFi (безжичен интернет) на обществени места. Проектът WiFi4EU е предназначен за структури от публичния сектор (в това число и Общини) на 28-те страни членки на Европейския съюз плюс Норвегия и Исландия. Като ваучерите финансират разходите за оборудване и инсталиране на точките за достъп до безплатния безжичен интернет и абонамента за интернет връзката, поддръжката и експлоатацията за период от поне 3 години.

Димитър Калински
ОБЩИНА ТРОЯН спечели ваучер WiFi4EU, като точките на достъп са в града (Троян) и селата Орешак и Черни Осъм. Къде точно са местата с безплатен WiFi по проекта WiFi4EU ни уточни компютърният специалист на Община Троян Димитър Калински:
в града
- Централна градска част – 3 външни точки
- Градинката пред старото кино – 2 външни
- Детска площадка в жк „Лъгът“ (до СУ „Св. Кл. Охридски“) – 1 външна
- Детска площадка в жк „Младост“ – 1 външна
- Детска площадка в жк „Буковец“ – 1 външна
- Автогара Троян – 1 външна
- Читалище в кв. „Василевско“ - 1 външна
- МБАЛ - Троян – 4 външни и 2 вътрешни
- Зала „Чавдар“ – 1 вътрешна
- Шошковата къща – 1 външна и 1 вътрешна
- Стадион „Чавдар“ – 2 външни
 ● в селата
- Орешак, пред входа на Троянския манастир - 1 външна
- Орешак, детска площадка в района на „Фламинго“ - 1 външна
- Орешак, Националното изложение – 3 външни
- Черни Осъм, центъра (пред читалището) - 1 външна
- Черни Осъм, Природонаучния музей – 2 вътрешни

Цветелина Калчева
РЕАЛИЗАЦИЯТА в Троян вече е факт. „WiFi4EU - работи с пълна сила в Троян“, написа в профила си във фейсбук на 30 септември главният секретар на Община Троян Цветелина Калчева. „Троян бе една от първите общини, кандидатствали по проекта и получили европейско финансиране. Проектът надгражда над точки (за достъп), вече финансирани от Общината“, коментира кметът Донка Михайлова.

Т21

1 Коментара:

Пух4о каза...

В предишна статия по темата в проекта бяха включени и други села, които се оказа че липсват в настоящата статия. Например:
...
10. С. Голяма Желязна (Района на читалището)
11. С. Ломец (Района на читалището)
12. С. Дълбок дол (Района на читалището)
...
Въпроса ми е Защо отпаднаха? Защото там младите хора, гости и туристи не се нуждаят от интернет или защото в града е по лесно да се поставят повече точки?
Дайте малко светлина по въпроса.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |