Трима за кмет в Троян

* Антирекорд по масовост на сегашните кметски избори (2019 г.), на предишните (2015 г., 2011 г., 2007 г.) кандидатите бяха два-три пъти повече * В троянската битка влизат Донка Михайлова (БСП), инж. Иван Миховски (ГЕРБ) и Николай Тодоров (коалиция „Глас народен“)
Местни избори 2019
Инж. Иван Миховски (ГЕРБ), Донка Михайлова (БСП), Николай Тодоров (коалиция „Глас народен“)
ПОСТАВЕН бе своеобразен антирекорд по масовост на претендентите за общинското кметско кресло, които ще се явят на предстоящите на 27 октомври Местни избори 2019 в Троян, стана ясно след приключването на регистрацията на 24 септември. Кандидат-кметовете този път са само трима – досегашният градоначалник Донка Михайлова, издигната от БСП и бореща се за трети пореден мандат, народният представител и общински лидер на ГЕРБ инж. Иван Миховски и многократният общински съветник и бивш председател на местния парламент Николай Тодоров, представляващ местната коалиция „Глас народен“ и подкрепен от гражданската платформа „Бъдеще за Троян“. За сравнение – на предишните Местни избори 2015 кандидат-кметовете в Троян бяха 10, а на Местни избори 2011 и Местни избори 2007 – по 8.

И ТЪЙ КАТО на троянските кметски избори през 2015-та тържествуваше черният политически пиар и се посипаха удари под пояса, надминали „най-добрите“ тукашни образци в тази посока от началото на демократичните промени през 1989 г. насам, попитахме и тримата кандидати какви са очакванията им за предстоящата кампания. „Убеден съм, че ще е толерантна и коректна кампания, от своя страна съм категоричен, че нашата кампания ще бъде такава. Ние живеем тук, обичаме Троян и трябва да можем да се гледаме в очите и след изборите, това е по-важно от всичко“, коментира инж. Миховски. „Кампанията ми ще е какъвто съм и аз самият – никога не съм се делил от себе си и не съм водил некоректни кампании, не съм хейтвал и мразил. Ще се говорят истини, но с аргументи“, бе мнението на г-н Тодоров. „Силно се надявам кампанията да е позитивна, кампания, която да е състезание на идеи за развитието на община Троян. Надявам се също, че никоя политическа сила няма да се опитва да купува гласове, каквато практика имаше на предишни избори“, отговори г-жа Михайлова.

ВЗЕМАЙКИ предвид горните отговори/декларации, се питаме дали тримата кандидати – които, знае се, не са в приятелски лични и партийни отношения – ще намерят разбирателството да направят един общ публичен предизборен дебат/диспут. Подобни дебати имаше на предишни местни избори и бяха полезни за троянци.

Т21

1 Коментара:

Unknown каза...

Сегашния кмет ми харесва,промени града към хубаво,такъв деен кмет не сме имали от много години!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |