„Археологическото богатство на Троянския край“

* Проф. Иван Христов: Настоящият каталог е логично допълнение на археологическите проучвания в Централна Стара планина през последните 120 години
Премиера
Проф. д-р Иван Христов представя новото издание, ИКЦ, Троян, 20 септември 2019 г.
НА 20 СЕПТЕМВРИ в Информационно-културния център (ИКЦ) в Троян бе представена една важна за града ни книга – „Археологическото богатство на Троянския край“. Автор е съгражданинът ни и зам.-директор на Националния исторически музей проф. д-р Иван Христов – ръководителят от повече от десетилетие на археологическите дейности на Состра, римската крепост, прераснала в цял град и смятана за античния предшественик на днешен Троян; и пионер в проучването на много други археологически обекти в нашия край през „последните 34 години, от които 20 като професионален историк и археолог“.

ГОЛЕМИЯТ том (256 стр., на български и английски език, с богат илюстративен материал) се издава със сериозната финансова подкрепа на Община Троян и Ротари клуб - Троян и със съдействието на Музея на занаятите в Троян. „Настоящият каталог, посветен на древната история на Троянския край, е логично допълнение на археологическите проучвания в Централна Стара планина, проведени през последните 120 години от редица български изследователи“, казва в предговора си проф. Христов.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |