Донка Михайлова – най-успешният кмет на Троян

* Михайлова е водач и на 29-членната листа за общински съветници, следват Росен Веселинов, Владимир Хаджийски, Младен Богдански, Васил Гадевски; 28 са с висше образование, жените са 9 * Милко Недялков: „Сигурен съм в третия мандат на кмета“
 
Христина Петрова
 Местни избори 2019 БСП
В събота, 3 август, БСП – Троян проведе конференция за избор на кандидатите си за предстоящите през есента Местни избори 2019 – общински кмет, кметове на малките населени места, общински съветници. За резултатите от конференцията разказва PR-ката на общинската организация на червените Христина Петрова. Т21

„СИГУРЕН съм в третия мандат на кмета на Троян Донка Михайлова.Тя показва национално умение за ръководство в местната власт. Нейното управление през двата мандата е оценено не само от обикновените хора, но и на национално ниво. Община Троян е трикратен носител на етикет за добро управление, а лично Михайлова е наградена като кмет реформатор. Благодаря на троянската организация на БСП, че единодушно подкрепи този доказал се кмет. Пожелавам успех както на Михайлова, така и на екипа й от общински съветници на предстоящите избори през есента.“ Това каза народният представител от нашия избирателен район Милко Недялков на конференцията на БСП - Троян, провела се на 3 август.
 
По време на конференцията, вдясно – кандидатът за трети кметски мандат Донка Михайлова
БСП ПЪРВА от политическите сили в община Троян утвърди своя кандидат за кмет и кандидати за кметове на малките населени места, в които ще има избор, както и листата си общински съветници. А на конференцията присъстваха още народният представител и наша съгражданка д-р Валентина Александрова, председателят на областния съвет на БСП Минчо Казанджиев, общинският съветник от Ловеч Доротея Цанкова, известният юрист Николай Николов, кандидатът за кмет от БСП за община Априлци Деница Николова и др.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на БСП - Троян Росен Веселинов също изрази увереност в успешния трети мандат на кмета Михайлова. Като подчерта, че нейната кандидатура е подкрепена от всичките 36 основни партийни организации в общината. Г-н Веселинов говори и за работата на общинските съветници от БСП за изминалите 4 години – според него левите политики, които те са следвали, са видими за гражданите и подчерта, че благодарение на тях са приемани всички конструктивни решения в полза на хората от Троян и това ще продължава и занапред. „Макар че БСП имаше най-много общински съветници през изминалия мандат, амбицията ни е през следващия да увеличим техния брой. Ще търсим подкрепа от симпатизанти на партията, за да може още повече да се подобри живота в нашия град“, заяви общинският лидер на БСП.

Сред участниците в конференцията
На преден план – Васил Гадевски и Ангел Ангелов
На преден план – областният лидер на БСП Минчо Казанджиев
На микрофона е депутатът Милко Недялков
ОТ ИМЕТО на ръководството на БСП - Троян Росен Веселинов предложи новата листа за общински съветници от БСП. Тя бе гласувана също единодушно. Водач на листата е Донка Михайлова, Росен Веселинов е втори, следват ги Владимир Хаджийски, Младен Богдански, Васил Гадевски, д-р Петьо Маринов и т. н. Листата е съставена от 29 души, утвърдени в своите области, балансирана е по критериите образование, възраст, пол. 28 от кандидатите за съветници са с висше образование.  Има отчетливо представителство на жените социалистки, младежкото крило на партията, ветераните, а трима са от гражданската квота. Има и много нови лица. Осем души са на възраст до 40 години, девет са дамите. В листата личат имената на изявени лекари, икономисти, юристи, инженери, учители.

БСП - ТРОЯН реши да издига кандидатурите за кметове на села в две стъпки. Като първа стъпка вече са утвърдени 6 кандидатури за кметове на села – Мариян Йовевски (с. Орешак), Стела Чолакова (с. Калейца), Виолета Стоянова (с. Голяма Желязна), Димчо Лучев (с. Шипково), Християна Димитрова (с. Черни Осъм) и Николай Миховски (с. Врабево). Остава да бъдат уточнени кандидатурите на кметове за селата Дебнево, Борима и Бели Осъм.

ТРОЯНСКИТЕ социалистите заслужено дадоха отлична оценка на Донка Михайлова за работата й като кмет на общината. А г-жа Михайлова даде пред тях отчет за своя втори мандат. Основните достижения в общината са спадът на безработицата от 7,2% до 4,5%, с 3% по-ниска от тази в съседния Ловеч. Доходите на троянци са се повишили със над 7 %. Намалена остротата на негативните демографски тенденции и има плавен ръст на раждаемостта. Появиха се много нови фирми, включително публично-частни партньорства. Преструктурираха се някои общински фирми с цел по- добрата им работа. Насърчаваха се инвестициите в общината. Общинската администрация работи съвременно като предлага 32 електронни услуги на гражданите. Изградена бе подземна и надземна инфраструктура в индустриалната зона в града и се очаква нови фирми да открият работни места там. Обърнато бе и сериозно внимание на управлението но отпадъците в общината, очаква се до края на този кметски мандат да бъде направена първа копка за изграждане на компостиращата инсталация за отпадъци.100 души в неравностойно положение получиха работни места по програми. Гражданите на Троян плащат най-ниската ставка на данъци. Бе открит Дневен център за деца с увреждания. 26 жилищни сгради с 432 жилища бяха обновени по програмите за енергийна ефективност. Бяха реновирани всички културни институции в града. Като цяло бе подобрена жизнената среда на троянци, отчита се увеличаване на броя туристи, посетили града. И това е само малка част от направеното през последните години.

СОЦИАЛИСТИТЕ пожелаха на кмета Михайлова и нейния екип успешен трети мандат и изразиха увереност, че ще бъдат осъществени още политики, които ще подобрят живота на хората в нашия красив град.
       
Христина Петрова, БСП - Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |