Тръгна ремонтът на „Стара планина“


* Изпълнява се кметското обещание за цялостно обновяване на транспортните връзки около Малкия пазар
Добрата новина
В началния участък на ул. "Стара планина" – преди Малкия пазар, ремонтът започна най-напред
РЕМОНТЪТ на една от възловите напречни улици в централната част на Троян – ул. „Стара планина“, водеща към Малкия пазар и правеща връзка с трите основни троянски улици („Васил Левски“, „Любен Каравелов“ и „Христо Ботев“), вече е в ход. След подмяната на бордюрите и подготовката на трасето в началната част на улицата – от реката до Главната (ул. „В. Левски“) и Малкия пазар, в събота, 7 септември, същата процедура започна и в участъците към ул. „Л. Каравелов“ и ул. „Христо Ботев“.

Махат старите бордюри в участъка на ул. "Стара планина" след прсечката с ул. "Л. Каравелов"
РЕМОНТЪТ на ул. „Стара планина“, който бе планиран за миналата година, но поради довършителни работи по подземната инфраструктура се забави, ще е цялостен – нови тротоари, бордюри, преасфалтиране; и със съответния внимателен оглед на уличните дървета (по наша информация ще бъде премахната само една липа, която е в лошо състояние и се превръща в опасност за движението и хората, като на нейно място ще бъде засадено ново дърво).

Подготовка за премахването на проблемната липа, което бе извършено на 10 септември от екип на ОП "Комунални услуги Троян" – професионално и много внимателно
СЪС СЛУЧВАЩОТО се на ул. „Стара планина“ се изпълнява едно обещание на кмета Донка Михайлова, дадено във връзка с миналогодишната мащабна реконструкция на Малкия пазар – че освен знаковия търговски обект ще бъдат ремонтирани/ реконструирани всички съседни транспортни връзки. Това вече бе сторено с ул. „Св. св. Кирил и Методий“ (успоредната на „Стара планина“ от другата страна на Малкия пазар), после бе извършено и лелеяното от десетилетия обновяване и превръщане в истинска (градска) улица на малката уличка „Дойранска епопея“, а преди две седмици приключи и преасфалтирането на невралгичния участък по Главната от новото кръгово кръстовище при Пачовия мост (моста за „Елма“) – чието официално откриване ще е на 21 септември, до Малкия пазар.

СРЕДСТВАТА за ремонта на ул. „Стара планина“ и на споменатите по-горе други улици/участъци са собствени – от общинския бюджет. А строително-ремонтните работи трябва да приключат в рамките на настоящата 2019 г.

Т21

1 Коментара:

Дедо Спас каза...

Днес гледах и се радвах на постиженията. На ъгълчето на новата улица "Дойранска епопея" бяха извадили старите бордюри. Асфалтовото покритие на улицата нямаше и 2 см дебелина. Кажете го тоя тоя пич, дето е карал валяка, има поне 2 бири от мен, ако точи кори за баница, милионер ще стане. Преди 2 години по това време асфалтираха подблоковото пространство край входове "Б" и "В" на улица "Славейков" 36. Беше много био изпълнение, не с валяк, а с трамбовка, напролет ще си скубем "био-асфалтова" трева. Да продължавам ли? Май няма вече кой да и да чете тоя сайт, но вината не е моя.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |