Есенен пленер в Априлци

* Една нетрадиционна възможност за осмисляне на почивката, предложена на стотиците туристи, които Априлци очаква за
 празничните дни
Предстоящо
Ръководителят на Школата по акварел Иван Додов
ПО ВРЕМЕ на предстоящите празнични дни (20-22 септември) в Априлци ще се състои пленер по изобразително изкуство. В продължение на два дни членовете на Школата за акварел ще рисуват под открито небе красивата природа на Априлци. „Есенните багри, църквата при манастира „Света Троица“, панорамните гледки към Централен Балкан ще бъдат нашите обекти“, сподели ръководителят на Школата за акварел  Иван Додов. Той е възпитаник на Националната художествена академия и притежава сериозен творчески и преподавателски опит. Има над 35 самостоятелни изложби в България и по света, участва ежегодно в пленери в Германия и Швейцария и организира такива у нас и в чужбина. Школата обединява любители на пейзажната живопис с различни професии и на различна възраст, но с една обща страст – рисуването.

ИДЕЯТА на организаторите на пленера – регионално сдружение „Тур клуб Ремарк“ и хотел „Тихият кът“, който е и домакин на събитието, е да популяризират туристическия потенциал на Априлци със средствата на изобразителното изкуство. В неделя вечерта (22 септември) в ресторанта на хотела ще се организира импровизирана изложба на пленеристите, която е отворена за посетители. Наред с това пленерът е отворен и за участници – т. е. в него освен постоянните членове на школата могат да се включат и външни любители. Достатъчно е да заявят предварително своето желание във фейсбук профила на Иван Додов, за да им се осигурят нужните професионални материали – четки, бои, акварелен картон.

ПЛЕНЕРЪТ по изобразително изкуство е една нетрадиционна възможност за осмисляне на почивката, която предлагаме на стотиците туристи, които Априлци очаква за празничните дни.

Даря Заричинова, Тур Клуб Ремарк

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |