Поредни отличия от Македония за Християн, Яница и Мирослава

* Възпитаниците на маестро Бойко Ковачев спечелиха златни медали в своите възрастови групи на Международния конкурс „Полихимния“
 в Скопие
Отличници
Мирослава Пенкова
Християн Димитров
Яница Якимова
ПОРЕДЕН успех навън на възпитаници на музикалния педагог Бойко Ковачев – три златни медала от 4-тото издание на Международния конкурс „Полихимния“ в Скопие, Северна Македония (27-31 март). Призьорите,  победители за своя инструмент във възрастовата си група, са печелещият поредното си международно отличие тромпетист Християн Димитров, Яница Якимова също с тромпет и Мирослава Пенкова, флейта. И тримата са оркестранти в духовата формация „Децата на Априлци“ към СУ „Васил Левски“ (Априлци), ръководена от маестро Ковачев.

„КАТО цяло – добро и достойно представяме на силен международен конкурс с участието на млади музиканти от Балканите. И да не забравяме, че в духовите инструменти балканската школа е с голям авторитет. Особено тежка бе конкуренцията при флейтистите – общо 46 участници, което говори за високото ниво на Мирослава“, коментира ръководителят. На Християн, Яница и Мирослава им върви в Македония – в края на миналата година те спечелиха награди и от фестивала „Охрид, обичам те“, две първи и една втора.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |