Честваме 109 години от рождението на акад. Балевски

* Изложба за знаменития троянец, представяне на сборника „Ангел Тончев Балевски - академикът инженер“ и прожекция на филма „Човек между стоманата и поезията“
Предстоящо
НА 15 АПРИЛ в 17:00 ч. пред входа на читалищната библиотека (пешеходната зона) в Троян ще бъде открита изложба, посветена на 109-годишнината от рождението на акад. Ангел Балевски. Осем пана разказват за живота и делото на знаменития троянец. Организатори са Община Троян, Музеят на занаятите и Инициативният комитет за поставяне на паметен знак на акад. Балевски в Троян.

МАЛКО по-късно, в 17:30 ч., в читалищната зала „Форум“ ще бъде представен сборникът „Ангел Тончев Балевски – академикът инженер“, в който са включени станалите библиографска рядкост книги „Тревоги“ (интервю с акад. Балевски) и „С академик Балевски - на шега и сериозно“ на Иван Пейковски, както и изказвания на бележити учени и лично творчество на академика. След представянето на сборника ще бъде прожектиран филмът „Човек между стоманата и поезията“, посветен на именития ни земляк.

Васил Радойчевски

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |