Момчетата от ЦРОО са новите стопани на яз. „Сопот“

* Уточнени са ясни правила за любителския риболов и годишната такса * Ангажимент на новите стопани – всяка година да зарибяват за минимум 10 хил. лв.
Добрата новина
СДРУЖЕНИЕТО „Централна рибно-опазваща организация“ (ЦРОО) вече е официалният стопанин на язовир „Сопот“, водната перла на нашия край. Те ще се грижат и за охраната на изкусителния за бракониерите и недобросъвестните риболовци водоем (да припомним, че точно момчетата от ЦРОО - Сопот пресякоха бракониерските набези на един овластен нашенец, случаят доби известност като „Шаран гейт“ – бел. ред.). „След 4 години упорит труд и стотици проверки от отрядите на ЦРОО, ето че вече официално се сдобихме с нужните права за охраната на яз. „Сопот“, написаха в страницата си във фейсбук новите стопани.
 
ОТ ЦРОО информират също, че след проведена среща с любители риболовци и членове на сдружението от цялата страна са гласували правилата за любителския риболов в яз. „Сопот“. Основните са две: 1. Нощен риболов е разрешен само от брега; 2. Трофейните риби (според съответните килограми за отделните видове) се връщат обратно във водата. Посочени са и годишните такси за риболов в язовира – 25 лв. за възрастни, 15 лв. за пенсионери и деца под 18 години и безплатно за деца под 14 години.

С ПОЕМАНЕТО на яз. „Сопот“ ЦРОО се задължава да извършва зарибяване за минимум 10 хил. лв. всяка година. Който ангажимент коментират така: „В края на 2018 г. извършихме зарибяване, каквото не е извършвано през последните 20 години. ЦРОО пусна в яз. „Сопот“ над 10 тона зарибител (шаран, амур и толстолоб) – около 500 хил. броя. За тази година сме подготвили още по-мащабно зарибяване, включващо и много бяла риба“. И от нас – успех!

Т21    

Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

А жените колко ще плащат?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |