Общински съветник бракониерства в яз. „Сопот“

* При акция на ЦРОО и полицията рано сутринта на 15 юли бил заловен бракониер мрежар – инж. Румен Райков, служител в Областната управа в Ловеч и общински съветник в Троян * Срещу извършителя е образувано досъдебно производство по чл. 238 от НК
Крими
Заловената и конфискувана бракониерска мрежа на яз. "Сопот", 15 юли 2017 г.
Унищожаването на бракониерската мрежа
В СЪБОТА, 15 юли, една гневна информация в страницата на гражданското сдружение „Централна рибноопазваща организация“ (ЦРОО) във фейсбук предизвика грамаден отзвук. Момчетата от ЦРОО съобщаваха, че през нощта на 14-ти срещу 15 юли провели акция срещу бракониери на язовир „Сопот“ край с. Голяма Желязна (община Троян) и спипали бракониер мрежар с незаконен улов. В акцията, както разбрахме, участвали, в качеството си на членове на ЦРОО, и служители от МВР – Ловеч, а всичко било съгласувано с РУ на МВР – Троян и лично с троянския полицейски шеф главен инспектор Радостина Петкова.

ДОТУК НИЩО извънредно – мрежарските престъпления на яз. „Сопот“ и битката с тях продължават от години. За пръв път обаче бракониерът, обявен в споменатата информация с инициалите Р. Р., бил високопоставен държавен служител в Ловеч и общински съветник в Троян. „Държавният служител е срам за поста, който заема и ние с интерес ще следим и ще ви информираме, когато бъде дисциплинарно уволнен. Надяваме се, че ще бъде освободен и от Общинския съвет на Троян, тъй като той трябва да е за пример, а не да погазва законите толкова нагло. Това не е първото му пускане на мрежа в яз. „Сопот“. От две седмици доброволците ни получават информация, че той е продавал и раздавал риба. С една дума – срамота!“, бе емоционалният призив на ЦРОО. Постът във фейсбук предизвика десетки гневни коментари, както и догадки кой точно е Р. Р.

СВЪРЗАХМЕ СЕ с члена на ЦРОО от Троян Венцислав Пеевски и той потвърди информацията, но не поясни дали извършителят е служителят в Областната администрация в Ловеч и общински съветник в Троян инж. Румен Райков. Уточнено бе, че има съставен полицейски протокол и оттам могат да се научат подробности. След това отправихме писмено питане до началника на РУ на МВР – Троян гл. инсп. Радостина Петкова и разговаряхме с нея. Г-жа Петкова бе отзивчива, както винаги, и ни даде нужната информация. Извършителят е инж. Румен Райков, който, около 5:30 ч. сутринта на 15 юли, е заловен да бракониерства с незаконна мрежа (100 метра) в яз. „Сопот“. В мрежата е имало 8 кг риба – шаран, каракуда и платика. Срещу бракониера е образувано досъдебно производство по чл. 238, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК) и разследването продължава. Наша справка в НК показа, че въпросният член третира незаконния улов на риба и в немаловажните случаи предвижда наказание лишаване от свобода до 1 година и 100 000 лв. глоба.

ПО-КЪСНО с нас се свърза и координаторът на ЦРОО за Троян и основен организатор на акцията Станимир Шошков. От него научихме, че е имало доста сигнали за бракониерската дейност на съветника, имало и идея за съвместна акция с ИАРА, но нещата се забавили. „Решихме да действаме, потърсихме съдействие от двама наши съмишленици – полицаи от Ловеч, информирахме и гл. инсп. Петкова. Цяла нощ бяхме в засада и сутринта всичко приключи успешно. Има още един голям бракониер, ще хванем и него и ще освободим язовира“, коментира г-н Шошков. Потърсихме и становището на д-р Йордан Найденов - представителя на държавната Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Ловеч, ангажирана с борбата с бракониерството, но оттам не получихме отговор; по-късно научихме, че д-р Найденов е в болница, претърпял е операция и не е в течение на случващото се.

Заловеният да бракониерства общински съветник и областен служител инж. Румен Райков
ИНЖ. РУМЕН РАЙКОВ е троянец, бивш военен, а в момента е държавен служител – главен експерт в отдел „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“ (АПОФУС) в Областната администрация в Ловеч. Той е общински съветник (от групата на ГЕРБ) в Общинския съвет в Троян и е председател на постоянната комисия „ТСУ и инвестиционна политика“. След случилото се очакваме с изявление да излязат областният управител Георги Терзийски и председателят на троянския местен парламент Николай Тодоров.

Т21

Още по темата:

37 коментара:

Анонимен каза...

Държавен служител бракониерства.Хванат го, вика наруших чужди интереси.

Анонимен каза...

Пенсия + заплата държавен служител + заплата от общинския съвет + бракониер = айдуци

Анонимен каза...

Щом прави това то тогава не се знае в общината какви ги е вършил ! Би трябвало да се разследват и делата му като общински съветник !

Анонимен каза...

Маскара герберска. Мисли се, че е недосегаем като е от квотата на ГЕРБ.

Анонимен каза...

Иване,срамота какво искаше от човека та го издаде.Да не мислиш,че xората незнаят и за теб язовира ли е малък или какво.Ти си много по нагъл мислиш,че тоя язовир е твой негодуваш от всички.Най големият бракониер това си ти ИВАН-С КОФТИЯ ПРЯКОР.

Анонимен каза...

Румен е един прекрасен човек.Завистниците и наглите които се самонастаниxа покрай тоя язовир само слуxтът и клепат и едни малки пикювци-доброволци дето незнаят къде се намират рано или късно ще си намерат майстора.Момченца мили така няма да се издигнете в очите на xората,а най много да ви болът кожите.Недейте да криете големите бракониери -вашите приятели,щом сте се наели с това трябва да сте справедливи с всички.

Анонимен каза...

100 метра мрежа , моторна лодка , 10 кила риба...Ако не са го сгащили рибата може и 100 кила да бъде. Е щом на това му викаш малък бракониер - здраве му кажи.

Анонимен каза...

Не се палете другари, много рибка са изяли приближени които държат същия този паразит на работа. Цялата държава е прогнила от тези дървеници. Ще го оправят....сега ще се покрие ...и после пак ще е на мода....оказваме се късопаметни..Няма такава държава!Наздраве!

Анонимен каза...

Това са ГЕРБ - нагли, крадливи и извън закона.
Ма нали ВИЕ си ги ИЗБРАХТЕ. После не се чудете защо се теглят милиарди заеми и си ги раздават между тях си.
Вие си работете за 400-500лв и се чудете как свържете 2-та края.
Ама май ще Ви е по-лесно единият край да го свържете към масивна греда, а другият край към врата...

Анонимен каза...

Народа е казал-"Гъз глава затрива"!Пълна излагация, резил господа управляващи.Господин Областен управител такива ли хора държите на работа в администрацията си, с подобен морал? Не Ви ли е неудобно да го държите с малка заплата та да му се налага да се прехранва като ходи да бракониерства? И като капак общински съветник! Госпожо Кмет на община Троян, такива ли съветници Ви съветват и са коректив на работата Ви? Докъде може да падне човек в лакомията си?!Срам и позор! То да беше някой безработен та да е отишел с мрежа да лови риба за да не умре от глад!А този с моторна лодка-военен пенсионер с пенсия над 800лв., заплата от администрацията поне 900лв, като общински съветник и председател на комисия сигурно още 500лв.Не му стигат над 2000лв. дахади ами и риба продавал!Ами този не е ли и ловец? Как така ловец бракониерства?За какво говорим!!!Срамувам се от подобни индивиди които нямат мярка на лакомията си. Ако има и капчица морал в този човек трябва незабавно да напусне областната администрация и общински съвет Троян, като преди това трябва да се извини на всички които са гласували за ГЕРБ, защото е от тяхната квота!Народа е казал-"Гъз глава затрива"!

Анонимен каза...

Бракониер мрежар, държавен служител и общински съветник!Дет се вика-три в едно!

Анонимен каза...

ne vsichko se nugdae ot vashiq komentar lesno e da sadish greshkite na drugite trudno e da priznaesh svoite

Анонимен каза...

Този не беше ли твърде приближен на Марин Радевски? И не беше ли един дето все маже-замазва с изказвания в Общинския съвет всичко? А върви имай вяра на хората от властта! Да видим сега кво ще кажат Николай Тодоров и Георги Терзийски!

Анонимен каза...

От сега мога да ви кажа, че адвокат ще му бъде г-жа Кремена Добрева и от сега ще ви гарантирам, че ще бъде оправдан. Нема такава държава.

Анонимен каза...

Оставка от всички постове и проверка на дейността му като държавен служител.
Поста на инспектор в отдел „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“ (АПОФУС) в Областната администрация да го вземи някой млад специалист, не да бяга в София или да бере овошки в Англия.

Анонимен каза...

Не е на длъжност инспектор, а е главен експерт в Областна администрация. Да видим ще ли сам напусне поста, който заема. Аз лично се съмнявам. Все пак двама зам.областни от Троян го крепят в Ловеч. Ще си затрайкат всички по случая, докато отмине шумотевицата.

Анонимен каза...

Има ли нужда от дълги пледоарии и коментари- това е поредния герберски Боклук и край!

Анонимен каза...

Браво Румчо.От кебапчия с караванка до печатницата стана рибар и то незаконен.А забравих и политик и областен чиновник .Е няма разходи само приходи.Е къде дяна караванката дето продаваше кебапите- по точно седеше да събираш парите а друг ги печеше и даваше.Ти само прибираше парите.Виж ако не си я продал да си я почистиш,че май пак си на кебапите.Ама човека дето ги печеше почина и май трябва сам да си ги печеш.Румчо пожелавам ти приятно печене на кебапи и виж биричката да е студена и да има сянка на масичките.

Анонимен каза...

Относно адвоката.....не знам дали ще е Кремена Добрева, но днес беше се хванал с Г-н Хари Велев...да напомням ли ,че докато той оглавяваше ИАРА - Ловеч от яз.Сопот се извадиха тонове риба и то от всички тези на язовира които са заградили полянки и горички,изградили понтончета и прочие...самопровъзгласили се за господари на язовира

Анонимен каза...

Захари Велев беше пишман шеф на ИАРА, а не татю му.Подготви се,а тези дето са заградили полянки дали пък не са ги платили преди това!

Анонимен каза...

типичен чорбар.цял живот на аванта и сега продължава да си мисли че е по времето на БКП

Анонимен каза...

Забележете:

ПО-КЪСНО с нас се свърза и координаторът на ЦРОО за Троян и основен организатор на акцията Станимир Шошков. От него научихме, че е имало доста сигнали за бракониерската дейност на съветника, имало и идея за съвместна акция с ИАРА, но нещата се забавили...

Дали "нещата" не са се забавили, защото бракониерът е държавен служител в Ловеч... Може би ако не са били доброволците, държавните служби надзорници тъй са щели и да продължат да бездействат под различни оправдания...

Анонимен каза...

Браво момчета! Вие сте единствената ми надежда, че един ден това ще спре.

Анонимен каза...

Вие добре сте го хванали,но този на снимката с мрежата не ми мяза на пенсионера в лодката..ако в съда влезете със този доказателствен снимков материал и не сте документирали,че изгаряте точно неговата заловена нелегална мрежа...бих се ангажирал като негов адвокат,и със сигурност ще спечеля делото..вършете нещата както трябва!

Анонимен каза...

Сума време мина, а реакция от Областен управител - йок! Май, май ще му се размине ;-)

Анонимен каза...

А не виждаш ли че на снимката със мрежата е член на Цроо или се правиш на дръж ми шапката

Анонимен каза...

Тоя коч вече е изхвърлен, като кирлив фес от Областта. Сега мършата трябва да бъде напъдена и от Общинския съвет. И след това на кебапите.

Анонимен каза...

27, ако този наистина е изхвърлен от Областта, то Терзийски ще излезе първия Областен управител, който не се влияе от партийни интереси при такива изцепки на подчинените му.

Анонимен каза...

Къде пише че е изхвърлен??

Анонимен каза...

27 e написал "Тоя коч вече е изхвърлен, като кирлив фес от Областта".

Анонимен каза...

Докато Захари Велев беше шеф на иара язовира беше обезрибен най брутално от неговите приятели включително и Румен Райков на когото в момента е адвокат и тичат каде ли не да го оправят без круполни и нагли хора. Поредният път когато го хванаха за бракониерство с дивеч се измъкна но сега ще проследим до край действията на оправляващите

Анонимен каза...

Този Захари Велев мюсюлманин ли е?

Анонимен каза...

Предложение- г-н Райков да бъде назначен за Шеф на ИАРА. Така денонощно ще може да "контролира" бракониерите на язовир Сопот.За да стане тази врътка трябва Председателя на ОС Троян да напише предложение до Областния управител и готово.Като пак си остава г-н Райков общински съветник за да може да обезпечава банкетите на Общински съвет Троян с риба.Има и друг вариант, ако г-н Райков публично обещае "друг път няма да правя така" да му бъде простено и даже да бъде назначен за заместник областен управител.
Дотук с шегата. Ако има морален кодекс и г-н Райков има поне капка морал, трябва незабавно да депозира оставката си и като служител на областната администрация и като общински съветник.Трябва ли сигнал да бъде изпратен до министър-председателя г-н Бойко Борисов за да се случи това? Чакаме, ако е нужно ще изпратим.Разминаване няма да има.Опозицията защо дреме? Не трябва ли въпроса да бъде поставен в народното събрание при парламентарния контрол? На вниманието на Областния управител и Председателя на ОС Троян, уважаеми господа, ако някой си мисли, че нещата ще се замажат и забравят просто се лъже.

Анонимен каза...

стига сте писали глупости по адрес на румен и вие от измислената организация цроо сте по големи бракониери от всички взети заедно всички сме виждали вашите рибоопазващи изяви с изгаряне на мрежи а улова от тях е грижливо разпределен по меду вас.

Анонимен каза...

Рибата уловена от мрежите е връщана обратно в язовира недей да приказваш глупости и ти си някой бракониер и уронваш името на цроо.

Анонимен каза...

Румене измислената организация вече има 6000души членове и само те успяха да спрът 15годишните ти бракониерски набези честито опитай пак

Анонимен каза...

Какво толкоз е направил Райков? Нищо на фона на грандиозните кражби на власт имащите партии ГЕБР, БСП, ДПС и тези новите крадци Патриотите, само 8 кг. риба! Нищо! Деянието е безумно от негова страна, но от друга страна, като гледаме неговите политически колеги е достоен за награда, дори орден да му даде президента!Той явно се е надсмял над своите политически колеги и опоненти, като едва си е облизал пръстите, а вие всички тук искате жестоко да ги отрежете. Василев открадна 4 милиарда, нищо, Румен уловил 8 кг. риба - в затвора! Айде бе !!!! Нали са едва 50-тина лева, на фона на 4 тона сюджук ??? Я си помислете дали да го не издигнем дори, защото на фона на останалите е за пример????

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |