Простотия и фатмащина върлуват на троянската Автогара

* „В момента живея в с. Чифлик и всеки ден пътувам до Троян… Поради работното ми време, се налага да стоя на Автогарата, колкото и да не ме устройва“ * „Тогава осъзнах проблема и той беше, че говоря по телефона на английски език със съпруга си“ *„Започна едно крещене, заплашване с бой и изхвърляне за яката“
Срам! Актуализиран
Стелияна Димитрова със семейството си
ЧЕ ПРОСТОТИЯТА, в това число троянската такава, я има и ще я има, нямаме съмнение. Но че простотията, гарнирана с фатмащина от соцтип, може да върлува с цялата си агресия, тъпота и наглост посред бял ден и насред Троян днес, не го вярвахме. Но се оказа факт. На троянската Автогара. Агресия, тъпота и наглост, насочена към една млада жена, избрала със семейството си да живее и работи в нашия край. Стряскащ факт, който трябва да се чуе. Затова публикуваме препълненото с обида и болка писмо на тази млада дама, Стелияна Димитрова, заявявайки пълната си солидарност с нея. Четете! Т21

ИСКАХ само да изразя разочарованието си от Автогарата в Троян, но за да ме разберете напълно, трябва да започна от начало. Първо, в момента живея в с. Чифлик и всеки ден пътувам до Троян, детето ми е на 3 години и посещава детска градина „Синчец“. До/от Чифлик имаме три автобуса и те са в 7:20 ч., 12:30 ч. и 17:00 ч. само през седмицата. Аз работя в Троян (от 10:30 до 14:30), защото работата много ми харесва, разбирам се отлично с моите шефове и така. Затова, поради работното ми време, се налага да стоя на Автогарата от 8:00 до 10:30 и после от 14:30 до 16:30, колкото и да не ме устройва, просто нямам избор.

ПРОБЛЕМЪТ възникна преди два дни (ще уточня, че съпругът ми е чужденец и в момента чакаме визата му). Докато стоя на Автогарата, редовно говоря със съпруга си по телефона. Във въпросната сутрин преди два дни дойде една жена, която не се представи, и ме попита дали съм бездомница?! Бях в пълен шок, помислих си, че се шегува с мен, защото определено не приличам на бездомница. Както и да е, след като обясних къде работя и къде живея, госпожата ми заяви, че не мога да остана там (на обществената автогара – бел. ред.) и когато я попитах защо, тя каза, че е (само) за преминаващи. Обясних ѝ как стоят нещата с автобуса, но жената настоя да си тръгна. Така и направих.

НА ДРУГИЯ ден следобед отидох в полицията да попитам дали нарушавам някакъв закон, като стоя на Автогарата, но полицаите ме увериха, че никой няма никакво право да ме гони оттам. Супер! Отидох на Автогарата и заявих на тази госпожа какво са ми казали в полицията, после седнах на пейката, мислейки че кошмарът е приключил. Уви, много грешах. Тази сутрин както си стоях и слушах музика, при мен дойде мъж на възраст, беше с бастун и ме попита защо седя цял ден на Автогарата. И на него обясних защо, а той ми заяви да си ходя и да не преча на хората с моите телефонни разговори (бях само аз на Автогарата и не говорех по телефона); но тогава осъзнах проблема и той беше, че говоря по телефона на английски език със съпруга си.

И ТОГАВА вече откачих, попитах го кой е той, че ще ми казва с кого да говоря и на какъв език… В отговор започна едно крещене, заплашване с бой и изхвърляне за яката (както чичо Иван се изрази, продавачката от кафенето на Автогарата така го нарече). Тя започна да ме защитава, но господинът не спираше с виковете и заплахите си, а аз вече нямах сили и се разплаках. Питайки се защо не мога да говоря с мъжа си на Автогарата в Троян??? Защо??? Тръгнах си обидена и изгонена като някоя крадла. Чувствам се унизена и разочарована, че съм в собствената си страна, а не съм свободна...

23 януари 2019 г., Троян
Стелияна Димитрова

Тема с продължение
 
Освен права, чакащите имат и задължения
Във връзка с гневното писмо на Стелияна Димитрова за случилото ѝ се на троянската Автогара за право на отговор ни потърси директорът на „Троян Автотранспорт“АД Добромир Цочев.
Истината е по-различна и никой не е гонил безпричинно г-жа Димитрова от чакалнята на Автогарата в Троян. Направена ѝ е забележка от човека, който отговаря за реда и охраната (бай Иван), че прекалено шумно и продължително говори по телефона си, качва си краката на пейката за сядане и по този начин пречи на останалите хора. Имаме и оплаквания срещу нея. А за всичко, случило се в посочените дни, могат да се прегледат записите от камерите ни за видеонаблюдение – две са монтирани в чакалнята, други две са пред сградата. Всеки, който чака автобус на троянската Автогара, може да ползва чакалнята, но освен права, чакащите имат и задължения и трябва да ги спазват.
Добромир Цочев,
директор на „Троян Автотранспорт“АД

Отговор на отговора

И аз искам да се прегледат записите
По принцип избягваме да навлизаме в спиралата „отговор на отговора“. Този път обаче дадохме възможност за дуплика на Стелияна Димитрова заради твърдението ѝ, че по неин адрес се говорят неистини и се прави опит за изопачаване на случилото се на троянската Автогара.
И аз искам да се прегледат записите от камерите и да видим, че не съм си държала краката на пейката и дори не говорех по телефона, когато ме изгониха. Слушах музика със слушалки и на никого не съм пречила, още повече че в този момент в чакалнята нямаше други хора. И не ми бе направена забележка, а грубо бях изгонена/изхвърлена. Може повече никога да не вляза там, но лъжи по мой адрес не понасям, особено толкова нагли! 
Стелияна Димитрова

Начало

29 коментара:

Unknown каза...

Не познавам никого в тази ситуация,но мисля,че,ако това се повтаря всеки ден по два пъти за по два часа сутрин и след обед не е нормално.Това е неуважение към работещите и пътниците там.Сигурна съм че е досадно в продължение на час,два някой да говори нещо което не разбираш и ти го чуваш като един дразнещ шум.Госпожо жалваща се,идете на работното си място в осем часа и си говорете колкото искате на високо (защото сигурно сте изразявала по някакъв начин превъзходството си с английския който е и доста развален).Аз не бих го правила всеки ден сутрин и вечер ,но явно имате цел.В този случай репресирана та не сте Вие а работещите там хора.Имайте уважение за да Ви уважават!!!

genadi каза...

@@@

Анонимен каза...

Това е голяма унижение да изкарват един човек скитник или бездомник който си чака автобуса за работа в продължение на часове. Единственото госпожо мога да ви кажа че хубаво да си запазите достоиството въпреки всички неща който са срещу вас.

Йоана каза...

Ами господин директора на фирмата нека предостави записите,нека всички видим истината!!!!

Стелияна Димитровс каза...

Съгласна съм ! Аз съм невинна и това ще се види на тези камери !!!

r3d33ms каза...

Има кафенета,а ако си качва краката по пейките и говори шумно и продължително,със сигурност не е гот ...

Стелияна Димитровс каза...

Аз да имам уважение ? За какво уважение ми говорите след като най - нагло и долно бях обиждана и гонена ?! Защо не ми направиха забележка ?! Веднага щях да спра да говоря ?! А те ме нападат, обиждат и гонят !!!! Естествено за хора незнаещи езика ще е шум, но за мен това е единственият език които мога да изпозлвам , за да говоря със съпруга ми, поне за сега. Не казвам че говоря супер езика но поне за мен не е шум, дали ако говорех с майка ми пак щяха да ме изгонят ?! Силно се съмнявам !

Стелияна Димитровс каза...

Извинявам се много всеки ден давам по 6 лв за билет ако почна да давам о за кафе детето ми трябва да стой гладно ! Както казах ако ми беше направена забележка това нямаше да се повтори ! И само за информация и двата дни в които бях изгонена НИТО говорех по телефона НИТО краката ми са били на пейката

Младен каза...

Интересно хората които работят на летищата те колко са репресирани от постоянните пътници говорещи на еазлични езици??? Иначе се имате за европейци ..бай Иван бай Ганьо и бай ху....

kiril каза...

Докато Бай Иван ми казва и ме учи на какъв език да говоря ще сме на това положение. А онзи комунист Добромир Цочев естествено ще се оправдава! Загубели сте си акъла гоните едно момиче , което е избрало само да си гледа детето , тя стой там от зор а не ,че им е приятно да стой в тази мизерна дупка наречена автогара. Като началник Добромир Цочев нищо не е направил а само краде. Не нападайте момичето нещасни пенсионери и комунисти мръсни ,защото ще дойда и ще говоря на Руски и тогава се опитайте мен да изгоните НЕЩАСТНИЦИ.

kiril каза...

Само да попитам нещо бай Иван , ако един мангал говори на цигански в автогарата ще посмееш ли да го изгониш? Не няма да го изгониш , защото ще си насереш памперса. Това е обществено място не ви е бащиния много искам да публикувате записите от камерите , или ги качете и оставете линк много моля! Иначе сайта става една клюкарница и говорилня.
P.S. познавам момичето по физиономия не лично , и живота им изобщо не е розов. Не бива така да се отнасяте с нея или с друга жена чакаща на завет (не на топло).

r3d33ms каза...

Редно е да се представят записите,и да се разбере истината.А ако се окаже,че директорът лъже - да си понесе последствията ...

Djigata каза...

Как да не е направил? Ликвидира най-голямата транспортна фирма в Троян. Честито ако е станал директор, че преди беше прокурист. А бай Иван е добър човек и сигурно му е наредено да се държи грубо. Човека няма избор пази си хляба. С нетърпение чакам да видя записите

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Unknown каза...

Много си прав Младен.Единственото което разбрах от статията и коментари трите по горе е че нямаме право да говорим на д-р език освен български,нямаме право да използваме обществената автогарата ....вие нормални ли сте ..е кой век живеете да попитам аз.Не ви ли стига че всички млади хора избяга от Троян? Една двойка се е объркала да дойде по нашия край ...изгонете и тях!!!!

Стелияна Димитровс каза...

Здравейте на всички ... Имах среща с директора на автогарата, като той ми каза, че мога да чакам там стига да не нарушавам реда тоест да не говоря по телефона освен ако не ми се налага .... Не знайно защо не считам това за победа

Стелияна Димитровс каза...

Наистина стоя там от зор... Беше си ми екстра на квартира в Троян без да вися по студа .... Проблема явно е бил, че видиш ли аз съм говорила много силно и съм смущавала хората ( работещите дами там ) понеже през повечето време няма хора там

Стелияна Димитровс каза...

Много благодаря

Стелияна Димитровс каза...

Силно се съмнявам да приличам на мангал

r3d33ms каза...

Директора да не бяга по тъча!Нали щяха да показват записи от камери?Случая не бива да затихва така!

Unknown каза...

Как е възможно това да се случва?Заведете дело срещу директора или фирмата която той представлява.Не ги оставяйте да ви унижават като ви разрешават да оставате във Автогарата но ако не говорите по телефона си.Що за идиотщина.

kiril каза...

Luchezar-N- Hadzhiev добре изтри коментара , защото да обиждаш Българин ,че прилича на мангал поражда разни други въпроси към теб.

kiril каза...

Ха ха от срещата на Стелияна Димитрова с феодалът на автогарата означава ,че всички които говорим по телефона без да ни се налага на обществени места сме нарушители. Защо не отидете на централна автогара София и да го кажете там на чакащите. Много сте смешни

Стелияна Димитровс каза...

Каза ако не е наложително .... Уви за мен е постоянно наложително, защото със съпруга ми говорим само по това време защото преди това аз съм на работа а след това той .... Така че как да стане.... Сега и вътре не стоя защото говоря по телефона и стоя навън да не смущавам служителките там

Стелияна Димитровс каза...

Когато отидох да видя въпросните записи имаше някакъв проблем със тях и не успях ... Да ги видя

Стелияна Димитровс каза...

Не знам какво да правя може са прави и не е възпитано да говоря по телефона, не знам вече те ме накараха да се съмнявам във всичко било то редно или грешно .....

Стелияна Димитровс каза...

Трябва да има и такива хора

Djigata каза...

Тъжно ми е и ме боли. Живота на цялото ми семейство е свързан с тази фирма. Когато Г-н Цочев стана прокурист напуснах защото не можех да гледам как унищожава това което е изграждано с години. Предполагам, че действията на "Български Транспортен Холдинг" собственик на "Троян Автотранспорт" АД биха били интересни и на прокуратурата но това е мое мнение. Помня автогарата по времето преди Г-н Цочев - топла, чиста и гостоприемна.Инж.Пепелджийски(предишния директор) и Г-н Пенков(началник автогара) не само, че нямаше да ви изгонят но и щяха да ви поканят с чай или кафе.

Стелияна Димитровс каза...

Наистина съжалявам, че не съм хванала това време

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |