Моторджиите от „Biker Street“ закриха сезона

* Купонът бе в Рибарица, а гвоздеят – троянска сливова в бутикови бутилки, брандирани с логото на клуба * Но най-важното е друго: удоволствието и общността, подкрепата на добри каузи също
Традиции
По пътя към Рибарица, 27 октомври 2018 г.
МОТОРДЖИИТЕ от клуб „Biker Street“, Троян (пропуснахме да питаме дали името има нещо общо с „Бейкър Стрийт“ №221В в Лондон, където е живял великият детектив Шерлок Холмс, а сега е музеят на този прочут герой на Конан Дойл; по-късно разбрахме, че името идва от едноименната песен на Гари Рафърти – бел. ред.), закриха сезона, научихме от „диригента“ на събитието Иво Грийн. Подобен „The end“ и „Start“ са си традиция за троянските моторджии, като този път те си имаха и гости – приятели от рокерския клуб „Ковачите“, Габрово.

КАКТО обикновено закриването (27 октомври, събота) започна при троянската бензиностанция „Лукойл“, последва почетна обиколка по улиците на Троян. А след това по пътя към целта – курортното тетевенско селце Рибарица, където бе и неофициалната част (купонът) в тамошна механа; гвоздеят на вечерта/нощта пък бе отлежала троянска сливова в бутикови бутилки, брандирани с логото на „Biker Street“.

Моторджийски гледки
„НИЕ НЕ СМЕ типичният рокерски клуб, както бе например клубът на Стършела (Бог да го прости!). Ние сме хора на различни възрасти и с различни професии, членовете на клуба са 45, които се събираме от общата си любов – моторите, и караме без да има нещо задължително, някакви строги клубни правила и изисквания“, сподели ни Иво. Научихме също, че възрастовият диапазон е доста широк – най-младият е 26-годишен, а най-възрастният минава 50-те. Повечето са хора със собствен бизнес – в IT сектора, собственици на автосервизи, търговци, производител на части за лодки, мебелисти и др.

Иво Гийн и брандираните бутилки с отлежала троянска
А ЛЮБОПИТНОТО е, че в „Biker Street“ има и две дами, които карат наравно с мъжете, и че и двете са фризьорки. Относно машините също има любопитни неща – преобладават „Ямаха“ (включително култовите модели Midnight star 950 и Rider), БМВ, „Хонда“, „Сузуки“ и разбира се „Кавазаки“; от догодина се очаква в редиците да се влее и един грамаден британски звяр – „Триумф“. Но най-важното е друго: удоволствието и общността, подкрепата на добри каузи също.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

r3d33ms каза...

221 baker street няма нищо общо с biker street ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |