На Голяма Богородица – „Части от пъзел“ на Роси Миладинова

* Домакините подсказват, че откриването няма да е от обичайните, сред изненадите са специална арт инсталация, ангелски „елементи“, музика, танци; откриването – 15 август, 18:00 ч.
Галерия „Серяковата къща“ Предстоящо
Росица Миладинова
ПОРЕДНАТА самостоятелна изложба на много талантливата и много красива художничка Росица Миладинова е в родния Троян. Озаглавена е „Части от пъзел“, което подсказва изненади за публиката и е първата изложба в обновената след завършилия преди дни ремонт галерия „Серяковата къща“. За откриването е избран свят ден – 15 август, големият празник Голяма Богородица (Успение Богородично). А Роси, която от години живее във Варна, но не престава да е влюбена в своя Троян, е ценен автор на троянската галерия от дълго време и сегашното й представяне е поредното тук – през 2010 г. с три свои приятелки, варненски художнички, показа творби от пленера в Орешак, организиран от самата нея, през м. януари 2015 г. пък откри самостоятелна изложба.

ХУДОЖНИЧКАТА е завършила троянското Художествено училище (тогава СХУПИ, сега НУПИ „Проф. Венко Колев“) и след това Художествената академия в София, специалност керамика. И от 2003 г., след академията, се посвещава професионално на своето изкуство. Участвала е в редица общи изяви в страната, има десетина самостоятелни изложби, включително в чужбина (Португалия) и немалко награди, сред които две първи награди от конкурси за керамични плочки в Италия. Твори основно живопис, но работи още със стъкло, не изневерява и на академичната си специалност керамиката.

ДОМАКИНИТЕ от галерия „Серяковата къща“ подсказват, че откриването на „Части от пъзел“ няма да е от обичайните – сред изненадите са специална арт инсталация, ангелски „елементи“, музика, танци... Заповядайте – 15 август, сряда, 18:00 ч. И накрая се изкушаваме да цитираме думите на любимия учител на Роси в троянското училище, известния живописец Владо Киров, казани при откриването на изложбата й тук през 2015-та: „Много рядко Господ съчетава физическата красота с духовната, явно тук е успял”.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |