Изложбата на Роси Миладинова

* Владо Киров: „Много рядко Господ съчетава физическата красота с духовната, явно тук е успял”
Арт
Росица Миладинова след откриването на изложбата й в троянската галерия, 22 януари 2015 г.
ЧАРОВНАТА ни съгражданка и възпитаничка на троянската Художествена гимназия, но живееща в последните години в морската ни столица Варна – Росица Миладинова, откри своя изложба живопис в тукашната галерия „Серяковата къща”. Вернисажът бе на 22 януари, четвъртък, а това бе първата за годината изложба в троянската галерия. Да припомним – изложбата бе организирана само за един ден, след като планираната по същото време изложба на доц. Кирил Божков от София бе отказана от автора в последния момент.

РОСИЦА е художник на свободна практика, била е и преподавател по рисуване, и се издържа от изкуство, както подчерта при откриването галеристката Мариела Шошкова. „Ще открием изложба на добре познатата ни троянска, не варненска художничка Росица Миладинова. Благодаря на Роси, защото реагира светкавично и спаси галерията ни и нашата публика, като не остави залите празни тази вечер. И както чух от мнозина: Още по-добре и всяко зло - за добро!”, сподели г-жа Шошкова.

ЗА МЛАДАТА авторка хубави неща каза и художникът Владо Киров, любимият й учител от Художествената гимназия в Троян. „Много рядко Господ съчетава физическата красота с духовната, явно тук е успял”, бяха първите думи на г-н Киров. След това той разказа една сходна история – преди години в Националното изложение в Орешак трябвало да се открие изложба на няколко именити художници, един не пристигнал и тогава Димитър Казаков нарисувал спешно десетина работи, които и до днес са безценно украшение в колекцията на Изложението. Каза още нещо важно – за духовността, която се усеща във всяка работа на Росица.

ОТКРИВАНЕТО бе съпътствано от ефектна мултимедийна презентация (подготвена от уредничката в троянския музей Нина Димитрова), представяща и други моменти от творчеството на авторката. Изложбата на Росица Миладинова в „Серяковата къща” ще можете да видите до 1 март. На 5 март там се открива изложба глиптика (гравиране на скъпоценни и полускъпоценни камъни) на пловдивската художничка Детелина Иванова.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Добре пишете кога приема Алейдин...или Айледин беше ?
Напишете и Роси кога приема ;)

Анонимен каза...

Сашо Киров го е казал много точно.Успех на Роси и нека четем повече за кадърните хора отколкото за мангалите,фалша и измамата.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |