Росица Миладинова в „Серяковата къща”

* Авторката живее във Варна, но не престава да е влюбена в своя Троян и да рисува неговите хора; откриването –
 22 януари, четвъртък, 18:00 ч.
Предстоящо
Росица Миладинова в ателието си, Варна
НА 22 ЯНУАРИ в троянската галерия „Серякова къща” се открива изложба живопис на известната троянска художничка Росица Миладинова*. Родена е през 1981 г., завършва Художествената гимназия в Троян, после и Националната художествена академия (НХА), специалност керамика. Работи като художник на свободна практика и като учител по рисуване. Има десетки реализирани самостоятелни изложби.

ОТ 2003 Г. до момента излага свои работи в галерии в София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Троян и чужбина. Член е на Дружеството на троянските художници и на Занаятчийската камара. През 1998 г. печели първа награда на Международен конкурс за керамична плочка  –  Италия. През 1999 г. получава грамота от министъра на културата Ема Москова и грамота и парична награда от Фондация „Джон Бризби”. Отново през 1999 г. печели първа награда за проект на керамична плочка – Международен конкурс в Италия. През 2001 г. е отличена с еднократна стипендия за изработка на керамична икона в НХА – София.

В ПОСЛЕДНИТЕ години художничката живее във Варна, но не престава да е влюбена в своя Троян и да рисува неговите хора. Това е поредна изложба на Росица Миладинова в „Серяковата къща” – през 2010 г. тя се представи тук заедно с три варненски художнички (Ирена Димитрова и сестрите Юлияна и Ина Хичеви), с които участва в пленер в с. Орешак. Този път Росица ще покаже предимно абстрактна живопис, плод на най-новите й творчески търсения.

Галерия „Серяковата къща”

* Тъй като художникът Кирил Божков пожела да отмени своята изложба по независещи от нас причини, по същото време - на 22 януари, четвъртък, от 18:00 ч., в галерия "Серяковата къща" в Троян ще открием изложба на троянската художничка Росица Миладинова.

Мариела Шошкова, галерист

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |