Една троянка в Китай

* Цветелина Калчева от общинската администрация е сред 25-те участници в двуседмичния работен семинар по туризъм в гр. Хайкоу, провинция Хайнан
По света и у нас
Цвети Калчева, работен момент от семинара, Хайнан, Китай, 27 юни 2018 г.
ЕДИН от най-динамичните и креативни млади служители в общинската администрация в Троян – Цветелина Калчева, главен експерт по туризъм в дирекция „Общинска собственост и икономика“, е на двуседмичен обучителен семинар (до средата на м. юли) в Китай, гр. Хайкоу, провинция Хайнан. Форумът се провежда в рамките на Българо-китайската програма за обучение на кадри и е в резултат от сътрудничеството между нашето Министерство на туризма и Министерството на търговията на Китай. Участниците са общо 25, представители на бизнеса и администрацията в сектор туризъм, определени след серия интервюта пред двете министерства и китайското посолство в София.

„ЦЕЛТА е да ни бъдат представени развитието на модерен Китай и добрите китайски практики в туризма – както теоретично, така и практически. Всички разноски по пътуването, престоя ни и мероприятията тук са поети от китайското търговско министерство“, сподели ни от Китай г-жа Калчева. Семинарът се провежда със съдействието на департамент „Търговия“ на университета „Хайнан“. Сред темите, които ще бъдат разгледани и дискутирани, са китайският опит в туристическия маркетинг, дейността на туристическите агенции, екотуризмът. Семинарът ще предложи на участниците и визити в различни градове, където нашите хора ще добият практически впечатления и допълнителна информация.


Участниците в семинара
„ЩАСТЛИВ съм, че стартира първата по рода си съвместна инициатива в областта на туризма между Министерството на туризма и Министерството на търговията на Китай“, заявил зам.-министърът на туризма Любен Кънчев при започването на семинара (цитатът е от сайта на Министерството на туризма). И подчертал, че наш приоритет е привличането на туристи от далечни пазари, сред които основно значение има Китай – който е в топ 50 на водещите страни за входящ туризъм у нас (над 26 хил. са били китайски туристи в България през 2017 г., представляващо сериозен ръст от 41,2% в сравнение с година по-рано).

Т21

Още по темата:

2 коментара:

r3d33ms каза...

И в крайна сметка Калчева ли е,или Рашова?

troyan21 каза...

Няма проблем, и двете е :-)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |