Троянецът Борислав Цеков с победа в Англия

* След година прекъсване коравият ни съгражданин спечели един от силните турнири на Острова – International Kent 2018 * Фачо: „Бях харесан от един от най-добрите английски клубове по джудо и
 е чест да се боря за него“
Джудо
Злато за Борислав Цеков-Фачо (в средата), International Kent 2018, Кент, Англия, 24 юни 2018 г.
ИМЕНИТИЯТ троянски джудист и самбист Борислав Цеков-Фачо, започнал спортното си развитие в троянския клуб по джудо и самбо „Чавдар“, а вече с треньорска диплома по джудо и магистърска степен за учител по физическо възпитание от НСА, спечели (24 юни) международния турнир по джудо в английския град Кент (International Kent 2018). Фачо, кат. 66 кг, има пет борби до златото и ги печели с пълна доминация, като първите четири – с ипон (чиста победа), а две от срещите му завършват за по-малко от минута.

„РАДВАМ се от победата в един от най-силните турнири на Острова, още повече че тя дойде след прекъсване на участията ми. Отново съм в позната си форма и вървя напред“, сподели ни от Англия шампионът. А прекъсването, за което говори, е от почти година, тъй като Фачо е ангажиран с националния отбор на България по щанги; той има и диплома за масажист плюс два допълнителни курса и две години е масажист на щангистите от представителния ни тим. Поради некоректно заплащане напуска и се връща към активната състезателна дейност.

Борислав Цеков-Фачо
„РЕШИХ да предприема нещо ново и да продължа моето развитие в спорта, тъй бях прекъснал за година да се състезавам поради работата ми в националния отбор по щанги и не успях да участвам на републиканските състезания, съвпадаха с европейските на щангистите. Бях в застой тази година, но това ме мотивира още повече да не се отказвам от мечтите си в спорта. През 2018-та се завърнах, но в нов отбор – ЦСКА (София), там ме приеха с отворени ръце и ми помогнаха много, станах трети на Републиканското първенство по самбо за мъже 2018, а сега и шампион по джудо на International Kent 2018. От два месеца съм в Англия и отново съчетавам работата със тренировките. Бях харесан от един от най-добрите английски клубове по джудо и е чест да се боря за него. Очаквам с нетърпение следващото ми състезание, през м. септември отново в Англия“, коментира коравият троянец. И от нас – успех, Фачо, мачкай и в Англия! 

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |