Пак ужилиха тлъсто баба паралийка

* 85-годишната ловчалийка се вързала на „полицейско“ нареждане и предала на „органите“ наличните й вкъщи
 10 000 (десет хиляди) лева
Крими
ЯВНО край няма нито наглостта на ало измамниците, нито лековерието/глупостта на жертвите им. От МВР - Ловеч съобщиха за поредната ужилена с тлъста сума ловчалийка. На 10 юни около 12:00 ч. по обед с възрастната дама, на 85 години, по телефона се свързал „полицейски“ служител, обяснил й, че в района се извършва сериозна полицейска операция срещу банда измамници и й наредил да съдейства – като събере всичките си налични пари и ценности вкъщи и да ги предаде (остави на определено място); разбира се с уточнението, че след приключване на операцията парите и ценностите ще бъдат върнати. Бабата уставно изпълнила „полицейската“ заръка и в 17:00 ч. предала събраните 10 000 (десет хиляди) лева. Няколко часа по-късно се усетила, че са я изпързаляли и подала сигнал в полицията, но след дъжд качулка... По случая е образувано досъдебно производство. 

ПРЕДИ по-малко от месец, на 21 май, по същата схема и също със сериозни суми бяха ужилени 70-годишна жителка на Троян и 77-годишна ловчалийка. Съгражданката ни „съдействала“ на полицията с 14 000 лв. плюс 200 евро, а посестримата й по наивност/глупост от Ловеч – „само“ с 1200 лв. и 100 евро. Вече сме правили ретроспекция на подобните измами (по-едрите, дребните чет нямат) в Ловешко и Троянско през изминалата 2017 г., но нека повторим, явно няма да е излишно: през м. август в един и същ ден изгърмяха 78-годишна троянка и 77-годишен троянец – съответно с 2800 лв. и 4200 лв., пак през м. август на въдицата се хвана и 69-годишна дама от Ловеч, която се прости с 12 000 лв., 600 евро и неустановено количество златни накити, а през м. януари бе поставен своеобразен рекорд – 74-годишна ловчалийка метна през балкона найлонов плик с 20 000 лв. (13 400 лв., 1552 долара и 1775 евро). С други думи – no comment!

Т21

Бележка на редакцията

Ще си позволим да повторим и една наша скорошна бележка, и тя няма да е излишна. Разбира се, съчувстваме на излъганите и, разбира се, се гневим на наглите ало престъпници. Но ни глождят няколко въпроса. Основният – защо единствено у нас ало измамите са добили такъв страховит размах, т. е. дали някой не покровителства този „бизнес“? Друго – какви са тези троянски и ловешки баби и дядовци, дето кътат под дюшеците подобни тлъсти суми? И последно, но не по значение – толкова ли сме наивни/прости, че въпреки обилната и заливаща ни от години информация и кампаниите срещу ало измамниците продължаваме да се ловим като шарани на въдиците им? Имаме и едно допълнително предложение – държавата да амнистира ало измамниците, да им даде минимум депутатска заплата и да ги използва като консултанти, по-добри няма да намери. 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |