Ужилиха възрастна ловчалийка с много пари и злато

* Доверчивата дама събрала 12 хил. лв., 680 евро и неустановено количество златни накити и ги предала за отговорно пазене на мним „полицай“; ало измамата станала в сряда, 9 август
Крими
69-ГОДИШНА ловчалийка стана поредната „тлъста“ жертва на телефонните измамници, научихме от полицейската сводка на Областната дирекция на МВР – Ловеч. На 9 август жителката на областния град получила на стационарния си телефон обаждане от непознат мъж, който се представил за служител на МВР. „Полицаят“ разпоредил на дамата да събере всичките си пари и ценности и да му ги предаде за отговорно пазене, тъй като в полицията имали информация, че след малко ще й се обадят телефонни измамници и се страхуват за нейната сигурност. Жената захапала въдицата и акуратно изпълнила „полицейското“ нареждане – събрала ценностите си, които не били малко (12 хил. лв. и 680 евро в брой плюс неустановено количество златни накити) и ги предала на когото трябва.

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО е ясно. Скоро доверчивата дама осъзнала, че е ужилена от измамници и се обадила на полицията (истинската), но както се казва – след дъжд качулка. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител и разследването продължава. Припомняме, че през м. януари т. г. друга възрастна ловчалийка бе ужилена от телефонни измамници с голяма сума; в схемата отново участваше фалшив „полицай“, а 74-годишната дама метна плик с около 20 хил. лв. (13400 лв., 1552 долара и 1775 евро) от балкона, уж за да помогне в залавянето на ало измамници. Тогава за пореден път от ОД на МВР - Ловеч се обърнаха към гражданите с апела: поговорете за телефонните измами с възрастните си близки, защото именно те попадат в капана на престъпниците.

Т21

Бел. ред. Разбира се, съчувстваме на ужилените от мазните ало измамници. Но наред с това ни гложди коварна мисъл – какви са тези ловешки баби, дето кътат под дюшека по 10-20 хил. лв. в брой, отделно валута и бижута?! И се чудим дали пък в цялата работа няма (и) нещо гнило.

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Май не е имало случай да звъннат на бабичка и да не метне 20-30 хилки от терасата.Голяма сиромашия ги гази старците.

Анонимен каза...

Интересно,как намират все "бабички", които имат пари!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |