Ужилиха възрастна ловчалийка с много пари и злато

* Доверчивата дама събрала 12 хил. лв., 680 евро и неустановено количество златни накити и ги предала за отговорно пазене на мним „полицай“; ало измамата станала в сряда, 9 август
Крими
69-ГОДИШНА ловчалийка стана поредната „тлъста“ жертва на телефонните измамници, научихме от полицейската сводка на Областната дирекция на МВР – Ловеч. На 9 август жителката на областния град получила на стационарния си телефон обаждане от непознат мъж, който се представил за служител на МВР. „Полицаят“ разпоредил на дамата да събере всичките си пари и ценности и да му ги предаде за отговорно пазене, тъй като в полицията имали информация, че след малко ще й се обадят телефонни измамници и се страхуват за нейната сигурност. Жената захапала въдицата и акуратно изпълнила „полицейското“ нареждане – събрала ценностите си, които не били малко (12 хил. лв. и 680 евро в брой плюс неустановено количество златни накити) и ги предала на когото трябва.

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО е ясно. Скоро доверчивата дама осъзнала, че е ужилена от измамници и се обадила на полицията (истинската), но както се казва – след дъжд качулка. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител и разследването продължава. Припомняме, че през м. януари т. г. друга възрастна ловчалийка бе ужилена от телефонни измамници с голяма сума; в схемата отново участваше фалшив „полицай“, а 74-годишната дама метна плик с около 20 хил. лв. (13400 лв., 1552 долара и 1775 евро) от балкона, уж за да помогне в залавянето на ало измамници. Тогава за пореден път от ОД на МВР - Ловеч се обърнаха към гражданите с апела: поговорете за телефонните измами с възрастните си близки, защото именно те попадат в капана на престъпниците.

Т21

Бел. ред. Разбира се, съчувстваме на ужилените от мазните ало измамници. Но наред с това ни гложди коварна мисъл – какви са тези ловешки баби, дето кътат под дюшека по 10-20 хил. лв. в брой, отделно валута и бижута?! И се чудим дали пък в цялата работа няма (и) нещо гнило.

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Май не е имало случай да звъннат на бабичка и да не метне 20-30 хилки от терасата.Голяма сиромашия ги гази старците.

Анонимен каза...

Интересно,как намират все "бабички", които имат пари!!!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |