Право на отговор

* „Ако г-н Йовчевски счита издадения от мен болничен лист за фалшив, моля да сигнализира съответните органи и да ми бъде извършена проверка“

До Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

д-р Румен Лалев
УВАЖАЕМИ г-н Маринов, във вашия вестник публикувахте статия със заглавие „Болничен здрав носи” (в електронното издание излезе на 9 август), подписана от Христо Йовчевски, управител на „Рико Стил” ООД. Тъй като в статията е замесено и моето име, считам за необходимо да отговоря.

КАЗВАМ СЕ д-р Румен Лалев и работя като хирург от 35 години. На 22 юни 2017 г. в хирургичния кабинет дойде за преглед пациентът Севжан Расимов Амишев, изпратен от общопрактикуващия си лекар с Направление бланка №3 за консулт с хирург. При прегледа установих, че се касае за флегмон на дясното стъпало, което беше оточно, болезнено и зачервено. Реших, че се налага инцизия (разрез), при което изтече обилно количество (50-100 мл) гной. Пациентът съобщи, че е диабетик. При подобни пациенти заболяването протича с повече усложнения. Прецених, че е необходимо провеждане на допълнително лечение, включващо ежедневни превръзки и наблюдение с цел предпазване от възможни усложнения, които понякога довеждат до ампутация на стъпала или крайници. По тази причина издадох болничен лист за 14 календарни дни, през които да се проведе необходимата терапия, наблюдение и евентуално болнично лечение.

ПО ОТНОШЕНИЕ на „обвинението”, че диагнозата е „неуточнена”, отговарям следното: Няма как при първичния преглед да установя какъв микроорганизъм (стрептококи, стафилококи, ешерихия коли и т. н.)  е причинил инфекцията. Освен това не се знае каква е етиологията, т. е. не се вижда „входна врата” на първичната инфекция, която може да бъде най-различна, включително и ухапване от комар. Диагнозите, с които боравим всички лекари, са стандарт на Световната здравна организация, т. нар. МКБ10 (Международна класификация на болестите 10-та ревизия). Според тази класификация диагнозата на въпросния пациент „Флегмон на дясно стъпало“ се изписва с МКБ код L08.9 - локална инфекция на кожата и подкожната тъкан, неуточнена.

ПО ОТНОШЕНИЕ на другите болнични, издадени на въпросното лице, нямам никакво отношение и участие. Ако г-н Йовчевски счита издадения от мен болничен лист за фалшив, моля да сигнализира съответните органи и да ми бъде извършена проверка.
10 август 2017 г., Троян

С уважение: д-р Румен Лалев, хирург

Още по темата:

21 коментара:

Анонимен каза...

Браво д-р Лалев някой трябва да му одговори и да го постави на мястото си протежето на Розалина.Защото такива като него се мислят за недосегаеми и васали на обикновените хора .

Анонимен каза...

1-ви,научи значението на дадена дума,и чак тогава я използвай.

Анонимен каза...

Ако знаеш какво е васал ще те черпя каквото пожелаеш.

Анонимен каза...

голяма простотия те гази първи,голяма

Анонимен каза...

Няма смисъл да ти се обяснявам какво е васал.пишеш във google и ще ти се обясни подробно значението.

Анонимен каза...

Г- н Лалев, точно сбърканата система на проверка на болничните е проблем в България.
Както сам знаете :
1.След сигнал от работодателя в РЗИ, сигнала се изпраща в лечебното заведение, където е издаден-за проверка от лекарска комисия.
2.След "проверката", работодателя обжалва в ТЕЛК.Втората жалба отново идва в случая в... Троян.
3.Третата стъпка е НЕЛК.Там разглеждат двете предишни решения и....познайте.
4. Последно може да се обжалва пред Административен съд.
Жалко е , че малко работодатели стигат до съда - все пак те трябва да печелят и да плащат данъци ( за да има пари за болничните ).
Мислите ли, че е нормално колега да проверява колега? Мислите ли, че проверката е обективна?

Анонимен каза...

Хахахаха, как е обяснил доктора всичко като за идиот:)))))))) Дано на Йовчевски да го преведе някой, че да разбере за какво иде реч:)))))))))))))))))

Анонимен каза...

1-ви ако съм толковапрост като теб няма да заспя от срам.сигурно си завършил спту или пък 4-ти клас.знам какво е васалнно то глупако мой не знаеш.дано не си женен че не зная как ще живее женати с такъв дебил.

Анонимен каза...

Като ти гледам правописа май нямаш и 4 клас.Така ,че не се напъвай изобщо да се правиш на умен защото изобщо не ти се одава.

Анонимен каза...

8-ми, по-неграмотен коментар не съм виждал!!!

Анонимен каза...

Г-н Маринов, пак се вижда , че хората са разделени и настроени един срещу друг. Защо е така и кой печели от това?

Анонимен каза...

Поздравления за отговора на Д-р Лалев.
Но не си струва доктор (това е голяма титла) да обеснява на човек, който даже
не е инж. или нещо подобно.
Не падайте толкова ниско.
Ок- преценили сте и сте издали болничен.
Това си е Ваше решение.
Не може на сульо и пульо да давате обяснения. Има си ред и начин да Ви се изиска обяснение.
Не се връзвайте на такива глупости.

Анонимен каза...

12-ти, какво е завършил Йовчевски ?

Анонимен каза...

Завършил е в нервното.

Анонимен каза...

3-годишното дървообработване в механото може би?

Анонимен каза...

Какво значение има какво е завършил човекът? Нали осигурява работа на 140 човека (според данни от нета). А за докторът - 14 дни за ежедневни смени на превръзки - нямам думи. В чужбина правят сложни операции в петък и в понеделник вече си на работа.

Анонимен каза...

Осигурява работа на 350 човека!

Анонимен каза...

Ами в абсурдистан сме нежнички и ни трябва почивка.
Все пак работника е можело да откаже болничният, но и той се е съгласил да си почине.
А ако доктора му каже: "Нищо ти няма, отивай да работиш", а след 1м му каже: "Абе, найш ко... я дай да ти резнем крака до коляното" какво правим????

Анонимен каза...

16-ти - ми фатайте си бизнесо и айде у чужбината ле,мекерета!
Ама там и заплатите са други,и осигуровките,и условията на труд,и т.н,и т.н. ... ама то това е една друга тема! Нали?

Unknown каза...

Бачкам в Рикостил.Лупам си редовно болнични и си бачкам часно и Рикостил и Ристьо съм ги ебал в дупе.за 550 лв толкоз майка

Cecilia каза...

That may help increase the value in the home, that could later allow it to be easier to obtain approved rolling the loan in a longer-term set rate mortgage. mortgage calculator canada Refer for the following commercial loan fees below:. mortgage payment calculator

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |