Започват проверки на местата за настаняване в Троянско

* Ще бъдат проверявани хотели, семейни хотели, къщи и стаи за гости на територията на общината * Категорична намеса в случаите на заобикаляне на закона и опити за укриване на данъци, обещават от общинската администрация
Контрол
ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ месеци общинската администрация планира проверки за некатегоризирани места за настаняване на територията на община Троян, предлагащи туристически услуги. Ще бъдат проверявани и категоризираните обекти за спазване на изискванията, произтичащи от Закона за туризма – коректно водене на регистър на настанените туристи, подаване на ежемесечна справка декларация за извършените нощувки, съответстващ на категоризацията брой стаи и легла в обектите и др. В момента се следи информацията в сайтовете на обектите за заявените и регистрирани нощувки, ще бъдат извършвани и внезапни проверки за обявените налични свободни легла.

НА ОБЕКТИТЕ за настаняване с открита процедура за категоризиране по време на проверките няма да бъдат налагани санкции. Ще се издават предписания на категоризираните обекти при несъответствия с Наредбата за изискванията към местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, като целта е подобряване качеството на предлаганите туристически услуги. Ще се гарантира сигурността и спокойствието на настанените туристи, но от общинската администрация предупреждават, че ще се намесват категорично в случаите на заобикаляне на законодателството и опити за укриване на данъци.

Станислава Цукева, PR на Община Троян

3 коментара:

Анонимен каза...

А не може ли да проверим кое нарушава спокойствието на гражданите нощно време, точно срещу данъчното

Анонимен каза...

Кой живее там.

Анонимен каза...

Семейство катерици и едно бездомно куче.От скука се пропили и слушат силно чалга и те4но в парка !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |