„Бъди…“ в Троян

* В събота и неделя в градинката до НУПИ – стрелба с лък и въздушна пушка, „въздушен тролей“, ходене по лента, щафетни игри и други атрактивни занимания за малчугани и родители
Активен, навън, свободен
Подготовка за "въздушния тролей"
По "тролея", на вишката е инструктурът Илиян Камачаров
ДВА ДНИ (12-13 август, събота и неделя) в градинката до Художественото училище (НУПИ „Проф. Венко Колев“), кажи-речи в центъра на града, троянските хлапета, а и техните родители и близки имаха възможността да се включат в проекта „Бъди…“. Иначе казано – да стрелят с лък и въздушна пушка, да ходят по лента, да се возят на „въздушен тролей“, да участват в различни щафетни и други игри.

Да се стреля с лък се оказа не съвсем лека работа
Наставления от инструктура Цецо Таслаков
Преди стрелбата
ТРОЯН е един от градовете на проекта, който, както ни обясниха организаторите, се финансира с пари от… хазарта (по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2017 г., направление „Активизирай младите“ към Министерството на младежта и спорта). „Бъди…“ е „гъвкав модерен формат, съчетаващ спорта на открито с информация за здравословния начин на живот и рисковите зависимости сред младите хора“ и обхватът му е в цялата страна. Троянските партньори по проекта са фирмите за туристическа анимация и спорт „Троян Ехтрийм“ на Цецо Таслаков и Клуб „Ориентир“ на Илиян Камачаров; като двамата, Цецо и Илиян, бяха главните действащи лица – наставници и авторитети за малчуганите в забавните, но не толкова лесни и изискващи определени умения спортни занимания.

Игрите – трудни, но забавни
ПРОЕКТЪТ „Бъди…“ има задачата да насърчи младите хора към активен начин на живот, да ги изкуши и запали по спортните занимания, да ги откъсне за известно време от стола и компютъра вкъщи. Другата цел е превенция срещу опасността от зависимости – от алкохол и наркотици, тютюнопушене, интернет зависимости, хазарт и др. А всичко това е синтезирано в мотото на проекта: „Бъди активен, бъди навън, бъди свободен от зависимост“.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Можеше утре да пуснете "новината".
Или е било само за определени хора?

Анонимен каза...

В същото време друго дете-10 годишно, е счупило краката, и убило малко кученце през очите на своите приятелчета! Жестоко, дори за "изпечен" убиец!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |