Ужилиха поредната баба паралийка

* 70-годишната нашенка „съдействала“ на мнима полицейска акция за залавяне на… ало бандити и олекнала с 14 000 лв. и 200 евро, оставила ги в плик пред входната врата
Крими
ПОРЕДНАТА лековерна нашенка – 70-годишна жителка на Троян, стана жертва на телефонни измамници и олекна със сериозна сума, съобщиха от полицията. В понеделник, 21 май, около 18:00 ч., възрастната дама била прилъгана да остави в плик пред входната врата наличните си пари вкъщи и била ужилена с 14 000 лв. плюс 200 евро. Обаждането било от мъж, представил се за полицейски началник, който обяснил на госпожата, че в района се извършва специализирана полицейска операция срещу банда за… телефонни измами. И й наредил да съдейства за залавянето на бандитите по споменатия начин и с уверението, че парите ще бъдат върнати след приключване на акцията.

ЯСНО е какво станало по-нататък – „сътрудничката“ на полицията в един момент се усетила, че е обрана и сигнализирала в полицията; но както се казва – след дъжд качулка. На същия ден по аналогичен начин била ужилена и 77-годишна дама в Ловеч, но тя успяла да събере „само“ 1200 лв. и 100 евро.

***

КРАТКА ретроспекция на „ало измамите“ в района за миналата 2017 г. През м. август в един и същ ден „изгърмяха“ 78-годишна троянка и 77-годишен троянец – съответно с 2800 лв. и 4200 лв.; схемата бе същата – фалшиво „полицейско“ обаждане с нареждане да съдействат за залавяне на телефонни измамници. Пак през м. август на въдицата се хвана и 69-годишна дама от Ловеч, която се прости с 12 000 лв., 600 евро и неустановено количество златни накити. През м. януари бе поставен своеобразен рекорд – 74-годишна ловчалийка метна през балкона найлонов плик с 20 000 лв. (13 400 лв., 1552 долара и 1775 евро), пак за да „съдейства“ при полицейска акция. Отделно са „по-дребните“ случаи. Както и многото измамени, които от страх и най-вече от срам не са подали сигнал в полицията, истинската.

Т21
 
Бележка на редакцията

Разбира се, съчувстваме на излъганите и, разбира се, се гневим на наглите ало престъпници. Но ни глождят няколко въпроса. Основният – защо единствено у нас ало измамите са добили такъв страховит размах, т. е. дали някой не покровителства този „бизнес“? Друго – какви са тези троянски и ловешки баби и дядовци, дето кътат под дюшеците подобни тлъсти суми? И последно, но не по значение – толкова ли сме наивни/прости, че въпреки обилната и заливаща ни от години информация и кампаниите срещу ало измамниците продължаваме да се ловим като шарани на въдиците им? 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |