Потърсете сметка от политфункционерите!

Декларация от общинските съветници, ръководството и симпатизанти на коалиция „Избор за Троян“

* Осъждаме силовите методи, приложени при „събиране“ на мнозинство в Общинския съвет. Осъждаме „пазаруването“ на общински съветници!

Платена публикация
Ангел Балев представя декларацията, ОбС - Троян, 25 януари
Декларацията на „Избор за Троян“ бе представена от общинския съветник от коалицията инж. Ангел Балев преди започването на първата за 2018 г. сесия на Общинския съвет в Троян (25 януари). И бе реакция на групата съветници на коалицията срещу силовото отстраняване на председателя на ОбС - Троян Николай Тодоров след поискания вот на недоверие от групата на ГЕРБ.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, с настоящата декларация изразяваме подкрепата си към легитимния председател на Общински съвет - Троян Николай Тодоров. Считаме, че неговата честна и безкористна политика за добруването на гражданите и издигане престижа на общината ни е достойна за уважение. Изразяваме и уважението си към усилията му при отстояване интересите на ВСИЧКИ граждани на община Троян, без оглед на тяхната политическа или етническа принадлежност. Уви, тези усилия, в предходната сесия, една клика зажаднели за власт и постове политически функционери се опита да спре!

ОСЪЖДАМЕ грубото и безскрупулно потъпкване на законите и в частност Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) от група съглашенци от ГЕРБ, ДПС, ВМРО, ДОСТ и скоро напазарувания съветник от нашата група Веселин Витлиемов. Техните действия доведоха до институционална криза Общинския съвет. Криза в момент, в който трябва да се приеме най-важният документ за една община – Бюджет 2018. Криза, предизвикана заради алчност за власт. Власт на всяка цена...

ОСЪЖДАМЕ силовите методи, приложени при „събиране“ на мнозинство в Общинския съвет. Осъждаме „пазаруването“ на общински съветници! По този начин, господа от мнозинството, се пазарува в бакалията. По този начин нито се формират, нито се отстояват идеи и политики! С тези свои действия единствено ни припомнихте Алеко и неговия герой по време на избори.

ОСЪЖДАМЕ поведението на общинския съветник Веселин Витлиемов. Морално би било той да върне мандата от там, откъдето го е взел. От суверена, от гражданите на общината, дали вота си на коалицията. Но познавайки морала му, сме сигурни, че това няма да се случи. Няма да се случи и заради това, че мандатът му бе даден от Фортуна, от късмета, който жребият отреди.

Момент от сесията на 25 януари, на преден план – Николай Тодоров
УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ от политическите партии, подкрепили вота на недоверие, ние, общинските съветници от коалиция „Избор за Троян“, Ви призоваваме да се опомните! Не позволявайте да ви налагат политически решения, които не одобрявате. Вслушайте се повече в себе си и в своите избиратели. Не слушайте толкова безропотно политфункционерите си. Затова ли станахте общински съветници, за да прислужвате на нездрави политически амбиции за власт? Припомнете клетвата си. Не загърбвайте достойнството и честа си. Служете на Троян!

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ на община Троян, отърсете се от летаргията! Отърсете се от оковите на страха, в които ви натикаха. Потърсете сметка от политфункционерите! Вие сте суверенът и само Вие можете да ги възпрете. Ние, съветниците от коалиция „Избор за Троян“, не се вълнуваме от централно наложените политически съглашения и игрички. Нека пребъде Троян!

25 януари 2018 г.
ПК „Избор за Троян“

Още по темата:

18 коментара:

Анонимен каза...

Оооо Вий ОПИТОМЕНИ ПАТРеОТИ да не би да се събудихте най после.Какво очаквахте.

Анонимен каза...

От трънта на глог та по висок

Анонимен каза...

Абе интересно на тия патриоти не ли им е ясно че има само един командващ парада.Всеизвестният велик бизнесмен.Човекът даващ работа на полвин Троян.Уточнявам работа -не пари.

Анонимен каза...

толкоз "партийки" умряха, а на тез не им ли е време?!

Анонимен каза...

Анчо ти си правеше селфита и се прегръщаше с робовладелеца сега да им търсим сметка.Всички сте маскари, поне Николай излезе мъжкар и му отсипа на Маринът и неговата глутница. Маймуняка МиНак, Даньо Сирака, Църувъ, Захари,Шаран гейта, Робовладелеца,Анчо Балев толкова много примати на едно място, грозна гледка трябва чистка и да не се заплаща съветничеството да влизат честни и почтенни общественици.Да му е честито на простото по вода да му върви.

Анонимен каза...

Това е политиката на ГЕРБ - да се действа силово, срещу законите, да се обиждат и унижават хората.

Анонимен каза...

Боричкате се за власт, а Троян навлезе в своята 150-та годишнина. Няма ли кой да забележи, че пред сградата на общината все още стои пластиката "149 г Троян" вместо "150" Председателю Петко, разпореди се!

Анонимен каза...

Нема а стане. Петка го интересуват само мъни. Да сте чули през трите му мандата като съветник да е заявил, предложил, осъществил нещо на полза Трояну. Не разбира се.

Анонимен каза...

Да ни е честито новото безсмислие - човек не за този пост. Този Петко няма нито интелект, нито култура, нито любов и съчувствие към съгражданите си. Как ще го определи времето - тъп ли, прост ли - е все едно. Той просто няма качества за общественик

Анонимен каза...

Генади, толкова ли ти трябват парички, че ни заливаш с поредната кофия помия забъркана от Ангел алкохолика и готвачката Църова?

Анонимен каза...

Тази Декларация, колкото и нескопосано да е написана, като цяло е правдива. Но, тази Декларация, прочетена именно от А.Балев се превръща в една пълна гротеска. Да обвиняваш други в това, което ти сам си вършил последните 10-15 години или е форма на висша йезуитщина и наглост или е форма на неспасяем дебилизъм.
Наистина „Историята се повтаря като фарс“. В случая като започнем от „кликата зажадняла за власт“ , минем през поредните безобразия в ОбС и стигнем до „оковите на страха“ – тази Декларация можеше да бъде прочетена и преди три, и преди 5 и преди 10 години, когато А.Балев беше председател на ОбС Троян и заедно с днешните „герои“, които критикува – „колеха“, „бесеха“, безчинстваха и се опитваха да всяват страх във всеки и за всичко.
Днес А.Балев рони крокодилски сълзи и кърши ръчички как лошите го настъпили по мазолчето. Кърши тези същите ръчички, с които буквално ме блъскаше от трибуната на ОбС, когато за пореден път изкарах далаверите и измамите на същите тези, от които днес се оплаква. Блъскаше и съскаше „да са мащаш от тук“, край на цитата. Има го и на видео.
Балев „осъжда“ „напазарувания“ В.Витлиемов и как се бил сдобил с мандат от Фортуна. А вие, Балев, Акимов и Топалова - как се озовахте общински съветници, като бяхте в края на предизборните листи? А защо Балев не осъждаше през годините „пазаруването“ на общински съветници като М.Станчев, С.Съев, Т.Трифонов и дори двама съветници от 4-членната група на Атака Троян? И колко още, да не ги изброявам. Нали още тогава ви казах, че ОбС Троян е превърнат в долнопробен политически битак, кое не разбрахте? А, тогава ви беше удобно и не рИвахте. Сега що рИвете?
Най-гадното е да гледаш как хора с доказана липса на чест, достойнство и морал се опитват да ни поучават и да „заклеймяват“ други в това, което те самите вършат и са вършили през годините.
Мога да ви зарина с информация за безчинствата на Балев и „Избор за Троян“ от официалните Протоколи на ОбС Троян, както и от Декларациите и Изявленията ми и от последните 10-12 години, които четях от трибуната на ОбС и които така и не видяха „бял свят“, чрез троянските медии. И знаете ли защо? Ами една от причините е, че същия този Балев като председател на ОбС привика редакторката на „Троянски глас“ и я заплаши, че една дума да напише от или за И.Пеевски – на другия ден ще бъде уволнена дисциплинарно, а вестникът закрит. Същият този Балев заплашваше и директорката на Музея в Троян. Давала интервюта за централни медии без позволение??? И т.н….. Днес А.Балев реве, че „някои“ били върнали страхът? Ами да ги посочим тези „някои“ – това са М.Акимов като кмет на Троян и А.Балев като председател на ОбС Троян. Двамата побойници. Единият ме блъскаше от трибуната на ОбС, а другият ме стисна за гушата и съскаше, че ще ме ликвидира.
Най-големия цинизъм е как А.Балев говори за суверенът, избирателите и клетвата на об.съветници. Клетвата, която Балев и „Избор за Троян“ /и останалия троянски политически башибозук/ многократно потъпкваха, а гражданите на Троян изобщо не влизаха в дребните им сметчици. Ще припомня, че именно заради поругаване интересите на хората от с.Гумощник преди години поисках оставката на същия този Балев като председател на ОбС Троян. /ако някой се интересува, мога да ви предоставя официалното искане за оставката на Балев по повод поругаване интересите на гражданите, както и много други документи в защита на горните ми твърдения/

Анонимен каза...

Случилото се с оставката и избора на нов председател на ОбС показва какво се случва с тези, които се продават на ГЕРБ. "Избор за Троян" сключиха сделка с ГЕРБ, според която трябваше да подкрепят Димитър Шишков за кмет и да получат срещу това поста на председател на ОбС. ГЕРБ обаче решиха, че "Избор за Троян" са им слуги. И "Избор за Троян" не издържаха на унижението. Това е урок за всички, които са готови да продават съвестите си.

Анонимен каза...

Николай Т. бе избран нечестно и бе свален нечестно. Петко П. бе избран нечестно и него го чака същото.

Анонимен каза...

Употребен, използван и вече ненужен, познато !

Unknown каза...

С уважение към г-н Генади Маринов и Ваш: Стоян Борджуков, (АдминЪТ) не публикувайте коментари/постове/ с подател -анонимен,Вие сте интелегентни момчета , не е нужно Аз да ви обеснявам какво е анонимен.

Unknown каза...

P.S.А кой ли пище коментарите...?????

Стоян Борджуков - видял си името! каза...

г-н Nikolay Stoychev,
не разбрах намека!
Не съм чел коментарите и не ги чета! Обяснете ми моля!
Очевидно - не съм "интелигентно момче"! По-като за ГЛЪФ!

Анонимен каза...

https://www.24chasa.bg/novini/article/6687530

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |