„Чавдар“ на крачка от класиране във финалната шестица

* Очаквано се справихме с „Черноморец“ в Бургас, блестящ Ценко Наков – 84:92 * И очаквано бяхме смачкани от фаворита ИУ
 във Варна – 104:63
Баскетбол, „А“ група, сезон 2017/18 г.

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ПРЕЗ ИЗТЕКЛАТА седмица баскетболистите на троянския „Чавдар“ изиграха два мача от първенството на регион Изток, „А“ РБГ. В понеделник (4 декември) в изтеглен мач  от последния кръг бихме аутсайдера „Черноморец“ в Бургас, а в неделя загубихме във Варна от безапелационния лидер ИУ. Какво по-съществено може да се каже за развитието на тези два мача? В Бургас нашите нямаха никакви проблеми срещу домакините, чиито състав бе почти изцяло от юноши. Което даде възможност и на нашия треньор да заложи на повече млади играчи, като те прекараха доста време на игрището и се представиха подобаващо. Николай Маринов, завоювал вече титулярно място, игра 35 минути и се отчете с 8 т., Цветомир Яков бе най-успешен от младите и за 22 минути реализира 14 точки – най-доброто му представяне от началото на кампанията. Но над всички в този мач блестеше Ценко Наков, нанизвал впечатляващите 39 точки и постигнал коефициент на ефективност 35. В мача с бургазлии Ценко бе половин отбор, като записа и най-големия си резултат с емблемата на „Чавдар“. Браво, Ценко! В отделните четвъртини резултатът бе – 20:30, 20:22, 23:18, 21:23; краен – 92:84 за „Чавдар“.

Цветомир Яков
Ценко Наков
Павлин Ганчев
В НЕДЕЛЯ (10 декември) се игра мачът от редовния кръг между лидера ИУ и „Чавдар“ в зала „Христо Борисов“, Варна. Бяха годините, когато „Чавдар“ се противопоставяше успешно на студентите и не рядко ги разплакваше. Но този сезон отборът на ИУ просто няма противник в групата и мачка всичко по пътя си. Победи ни в Троян с 40 точки разлика, направи същото и сега във Варна – с 41 точки. Убеден съм, че варненци ще са основен фаворит за титлата. Резултатът от срещата – 104:63; в четвъртините – 19:2, 24:19, 32:12, 21:13, красноречиво доказателство за пълното превъзходство на домакините. Няма какво да се анализира на такъв мач с предизвестен край; все пак за отбелязване е, че всичките 12 играчи на домакините влязоха в игра и успяха да се разпишат, от нашите също всички се появиха на игрището, но бих отличил единствено Павлин Ганчев (11 точки, 5 борби) за сърцатата и непримирима игра.

КАКВО следва нататък. За „Чавдар“ остава само един мач до края – домакински с „Шумен“, на 1 декември. Този отбор от аутсайдер в групата записа три последователни победи и теоретично при победа в Троян може да ни измести от второто място, даващо право на директно класиране във финалната шестица на „А“ група. Показателен за възхода на шуменци е последната им победа над „Черноморец“ с разлика от 44 т и отбелязаните в мача 128 т. Но съм убеден, че този лош сценарий няма да се случи.

И ТАКА, след Нова година ще се оформят две нови шестици. В първата сигурни на 100% са ИУ (Варна) и „Буба баскетбол“ (София), на 99% – „Чавдар“ (Троян) и „Атлетик“ (София), а за останалите две места най-вероятно баражи ще играят „Академик“ (София), ЦСКА, „Шумен“ и „Берое 2“ (Стара Загора). За най-запалените привърженици на баскетбола още през януари се задават много интересни мачове на много по-високо ниво. Очакваме ги!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Давай да бием тъпана, че сме
били едни аутсайдери.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |