Обещаната от Миховски среща се състоя

* На Никулден представители на ЦРОО се срещнаха с депутати в парламента, темата – затягане на законовите мерки срещу бракониерството и криминализиране на мрежарството * Дадено е депутатско обещание, чакаме изпълнението
След „Шаран гейт“
Момент от срещата в Народното събрание, София, 6 декември 2017 г.
НАВРЪХ Никулден, 6 декември, се е състояла обявената вече (виж „Ние питаме, депутатите отговарят“ – бел. ред.) среща в Народното събрание на представители на гражданското сдружение „Централната рибно-опазваща организация“ (ЦРОО), основно от структурата им за Ловешка област, и депутати от Комисията по земеделие и туризъм и правната комисия, съобщиха от ГЕРБ - Ловеч. Срещата е била организирана от депутата от Троян инж. Иван Миховски (ГЕРБ) и има пряка връзка с избухналия бракониерски скандал на нашия яз. „Сопот“, т. нар. „Шаран гейт“ (виж „Общински съветник бракониерства в яз. „Сопот“ – бел. ред.). Участници в срещата от страна на ЦРОО били Станимир Шишков, Стефан Тодоров, Атанас Аргиров, Валери Спасов и Марио Антонов, а от страна на законодателите наред с г-н Миховски – колегите му гербаджии Анна Александрова (от правната комисия) и Димитър Гечев, Александър Мацурев, Алтимир Адамов, Андриан Райков, Запрян Янков, Ирена Димова, Станислава Стоянова, Радостин Танев (от земеделската комисия).

НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИЯТ риболов завзема застрашителни размери, големи държавни язовири и реки се обезрибяват с нарастващи темпове чрез използване на електрически ток, хрилни рибарски мрежи, взривни и отровни вещества и други методи и средства, забранени от Закона за рибарството. А стотици тонове крадена риба се реализира на пазара, което е сериозна част от сивата икономика на държавата, заявили момчетата от ЦРОО. Те поискали съдействието на депутатите в две посоки: криминализиране на бракониерския риболов с мрежи, което кой знае защо досега оставаше извън съответните текстове в Наказателния кодекс (конкретно чл. 238, ал. 1, т. „а“); и затягане на контрола по Закона за рибарството и аквакултурите, като се намери ефективен механизъм заловените бракониери да си плащат глобите. От ЦРОО предлагат също да се даде възможност на хората (гражданските организации) да стопанисват водоемите и да отговарят за рибния ресурс, каквато практика има в Западна Европа; държавата пък в лицето на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) да контролира организациите, стопанисващи водоемите и при неизпълнение на ангажиментите и установени нарушения да прекратява договорите им.

НЯМА истински рибар, който да не е категорично против бракониерските набези и борбата с незаконния улов на риба, било категоричното становище на народните представители, участвали в срещата. Те поели и конкретен ангажимент – да се свика нарочно заседание на Комисията по земеделие и храни, на което да се обсъдят предлаганите от ИАРА и ЦРОО законови промени. Решението от това заседание ще бъде оповестено (ще го очакваме - бел. ред). На довиждане депутатите благодарили на доброволците за делата им и подчертали, че са наясно с трудностите, пред които са изправени и че ги подкрепят в усилията им.

Т21, по информация от ГЕРБ - Ловеч

Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

Дрън-дрън!Закони има и си работят, но няма кой да ги прилага! Миховски пак се е изложил!

Анонимен каза...

РаздавАл ли е ръчно боядисани ичица?

Анонимен каза...

румен райков им е раздал прясно уловена таранка ,за в къщи

Анонимен каза...

Айде сега ще си вадим очите..абе той Миховски сгази човек..та нам кво си ..Цацаров..та 3 години затвор..ай гу я.. чиляка жув и здрав,а чи и дипутатин,а чи сега ща налага наказания на друга гарга..очо щи вади..а да видим..дръж са Румене ща та мъмрят..гулям праз щъ ядеш ..хаха смях в залата приятели!!!

Анонимен каза...

Друго си е - селфи от трибуната на НС

Анонимен каза...

Е, приятели, и това доживяхме! Миховски закони променя вече, че той досега до трибуната на парламента не смее да припари, пък...Но вече е в съюз с Станчо Кебапа, при него интелекта е в изобилие, вече има надежда да се получат нешата! На срещата Станчо е обяснил как лови щарани майки и ги продава! Бил съм свидетел да предлага живи шарани майки на язовира на ДАПА! Това е - шайка бракониери в Парламента!

Анонимен каза...

Tои Станчо не е бракониер.Само лови с 20-30 въдици.Тои продаде,рибата от Ледево.Както се казва ,бракониера вика,дръжте бракониера.

Анонимен каза...

Надявам се управляващите и българският парламент да си дават ясна сметка какво се случи през последните дни. Те са на път да загубят своя човешки облик, защото българите някак си свикнахме през последните години да ни се отнемат всички неща, засягащи нашето достойно съществуване – и заплати, и пенсии и социални права, но вчера се посегна на последното – на надеждатa.

Така днес президентът Румен Радев коментира решението на Народното събрание да отхвърли неговото вето, наложено върху Закона за бюджета на НЗОК, с който се налага мораториум върху финансирането на иновативно лечение в България.

Анонимен каза...

Виждате ли нещо нередно в стъкмистиката:
http://www.img-share.eu/f/images/454/4asUfauPYNoF8HCIuwhbiQ91513373416.png
Както виждате коментара ми е от 15.12.2017г.

Анонимен каза...

Тези гербери се гаврят с хората.
Точно на Никулден свикали среща.
И какво стана - Миховски обещава да се променят нещата.
Само празни приказки, като за преди избори.
Ще видите, че нищичко няма да се промени.
А на снимката от горният линк пише, че последният пост е от "утре".

Анонимен каза...

Тази среща прилича на филма „ВОЙВОДА” по нова ....закони има ами няма кой да ги спазва.След тоя мандат се издигаме на нивото след турско робство

Анонимен каза...

Иванчо предлага закон срещу бракониерството и в същото време гласи бракониера Румен Райков за шеф на Общински пазари. Човешкото лицемерие трябва да има граници.

Анонимен каза...

Щом този може да е депоат,значи че маринчо циганчето и тои може да стане единия поправя коли а другия слага гуми самоче марин е по интелигентен и като си кара колата не бльска хората

Анонимен каза...

ГЕРБ са имали намерение да предложат и изберат Райков за шеф на общински пазари. Михайлова разбира намерението и спира конкурса. Докъде може да стигне наглостта на инж. Райков? Ходил е при областния управител да го връщат на работа, нямало нарушение, той е невинен. Невероятен наглец трябва да си, безочлив. Такива хора ни управляват в общински съвет. Позор!Нали има морален кодекс, защо ГЕРБ не го махнат? Каква е договорката да го издигат за шеф на общински пазари? Какво е обещал? Как да си помислим, че след като не спазва закона на язовира ще го прави в общински съвет и като шеф на общински пазари? Докога ще продължават безобразията?

Анонимен каза...

Представителите на ЦРОО омекнаха слушат внимателно този палячо как ги преспива и нито един от тях нямаше доблеста да поиска оставката на Миховски, като лидер на глутницата и на бракониера негодник.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |