Владо в десетката, Тачо 11-ти и с „Икар“

*  Седми в тазгодишната класация Спортист на годината е троянският биатлонист Владимир Илиев – европейски шампион от ЕП 2017 в Полша
 * Ски ориентировачът Станимир Беломъжев получи „Икар“ за шампионско дълголетие
Отличници

Григор Димитров
ОЧАКВАНО и безспорно Григор Димитров, влязъл в Топ 3 на световната ранглиста на тенисистите и триумфирал в последния голям старт за годината – Мастърса в Лондон, спечели класацията Спортист на годината на България 2017. В анкетата гласуваха 145 журналисти от 49 медии, като Гришо получи 1428 точки, втори и трети са сноубордистът Радослав Янков (1086 т.) и художествената гимнастичка Невяна Владинова (729 т.). Церемонията се състоя на 19 декември в столичната зала Рейнбоу Плаза.

Владимир Илиев
Станимир (Тачо) Беломъжев
ЗА НАША троянска радост и гордост седми в тази най-престижната годишна спортна класация е съгражданинът ни Владимир Илиев – лидер в  мъжкия ни биатлон днес и възпитаник на троянската школа. Владо влезе в златната десетка за европейската си титла в спринта на 10 км от Европейското първенство 2017 в Полша, както и за множеството отлични класирания в стартовете за Световната купа.

ДРУГОТО голямо име в зимните ни спортове – звездата в ски ориентирането Станимир Беломъжев, който през 2017 г. стъпи на световния връх и грабна златото в дистанцията на 10 км на Световното първенство в Русия, остана „на милиметри“ от челната десетка. Тачо е 11-ти с 213 т., а непосредствено след него са лекоатлетката Ивет Лалова (182 т.) и другото голямо име в мъжкия ни биатлон днес Красимир Анев (179 т.).

НА СЪЩИЯ ден (19 декември) Беломъжев получи още едно национално спортно отличие – „Спортен Икар“ в категорията за шампионско дълголетие. Тези награди се връчват от фондация „Български спорт“ в партньорство с Българския олимпийски комитет, церемонията бе в галерия „Двореца“ в София. В категорията за постижение на годината „Икар“-ът отиде при Григор Димитров.

И ОТ НАС – честито, шампиони!

3 коментара:

Анонимен каза...

Честито, момчета.
Бъдете живи и здрави, а през 2018-та да покорите още по-високи върхове.

Анонимен каза...

Честито на призьорите!
А иначе - добре че са ловешките медии за да разберем какво става в Троян. "Откраднаха 2 000 лева от черквата в Троян. В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в нощта на 19 срещу 20 декември е разбита входната врата на храм „Св. Петка Параскева“ в гр.Троян и е отнета дървена кутия с парични дарения /около 2 000 лв./, която се е намирала в близост до олтара."

Анонимен каза...

Браво момчета!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |