Изабела и Деси – бронзови от Световното първенство в Нови Сад

* Златните момичета на троянското джудо и самбо са студентки в Националната спортна академия
Самбо
Деси и Изабела, архивна снимка от СП 2015, Латвия
ЗЛАТНИТЕ момичета на троянското джудо и самбо – Изабела Христова и Десислава Цонева, сега студентки в Националната спортна академия (НСА) в София, се качиха на почетната стълбичка на Световното първенство по самбо за юноши/девойки (до 18 години) и младежи/девойки (до 20 години), провело се в Нови Сад, Сърбия, 13 октомври. И двете троянки се окичиха с бронзови медали – Деси в категория до 68 кг, Изабела в категория до 56 кг, като и за двете това е поредно световно отличие. И от нас – честито!

ПРИПОМНЯМЕ. Изабела и Десислава са бронзови медалистки и от тазгодишното Европейско първенство, чийто домакин бе чешката столица Прага. Деси има бронзови медали от Световното първенство за юноши и девойки до 17 години в Кипър (2013 г.) и Латвия (2015 г), а на Европейското първенство през 2014 г. в Латвия е вицешампионка. Изабела стана европейска шампионка при девойките на първенство на Стария континент във Франция (2016 г.) и е с бронзов медал от Световното първенство в Латвия (2015 г.). И двете израстват при треньора Николай Матев в клуба по джудо и самбо „Чавдар“ (Троян).

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |